Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki najuspješniji paratriatlonac Antonio Franko: Za uspjeh treba biti ustrajan i dati si vremena

25.02.2023.

13:54

Autor: Ivona Pierobon

Antonio Franko

Antonio Franko

Foto: - / Hrvatski paraolimpijski odbor

Siva subota malo je vedrija uz Klasu optimist. Naša Ivona Pierobon razgovarala je Miroslavom Marićem, predsjednikom triatlon kluba Rival te Antonijem Frankom, našim najuspješnijim paratriatloncem.

Glavni povod razgovora bila je nagrada za Najboljeg sportaša grada Rijeke u kategoriji sport osoba s invaliditetom koju je Antonio Franko dobio 15. veljače ove godine.


Osim o nagradi, Antonio nam je rekao kakav je to sport, za koga je i što je sve potrebno da bi se netko njime bavio. Zajedno s Miroslavom Marićem predstavio je triatlon klub Rival i njihove aktivnosti. 


Također, Antonio nam je otkrio kako se sprema za utrke, kakvi su mu treninzi te što ga je potaknulo na bavljenje triatlonom. Na pitanje što bi poručio mladima, a i starijima koji bi se htjeli baviti traitlonom rekao je: 

Neka si daju vremena! Za uspjeh treba biti ustrajan i dati si vremena.

Antonio Franko

Galerija
Antonio Franko u studiju na Korzu, Foto: Ivona Pierobon/RR
Antonio i naša Ivona, Foto: -/Radio Rijeka

Antonio je spomenuo i svoje rezultate, kao i nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokiju kada je osvojio izvrsno 5. mjesto.


Pred kraj razgovora, u eteru Radio Rijeke uigran dvojac najavio je hvale vrijednu humanitarnu utrku koja će se održati 12. ožujka. Više detalja o istoj možete pronaći - OVDJE -.


Cijelu emisiju poslušajte u nastavku:

emisija Klasa optimist

zajednički selfie za čistu desetku!

zajednički selfie za čistu desetku!

Foto: Ivona Pierobon / RR

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Klasa optimist

Svake subote u 12:40 u goste pozivamo ljude koji svojim načinom života i razmišljanjima bude optimizam u ovim teškim vremenima. Poslušajte svoju dozu tjednog optimizma subotom u emisiji "Klasa optimist"!

Poslušajte u Slušaonici