Hrvatski radio

Radio Rijeka

Riječki trener Boris Pučić novi izbornik Mozambika

03.11.2015.

17:27

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječkom treneru povjereno je voditi izabranu vrstu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a angažman je stigao kao potvrda odličnog rada u Akademiji Abuja te na klupi ENH Vilankula koji nastupa u Prvoj ligi u Mozambiku.

Boris Pučić preuzeo je izborničko mjesto na klupi reprezentacije Mozambika. Riječkom treneru povjereno je voditi izabranu vrstu u kvalifikacijama za  Svjetsko prvenstvo, a angažman je stigao kao potvrda odličnog rada u Akademiji Abuja, te na klupi ENH Vilankula koji nastupa u Prvoj ligi u Mozambiku.

Velika je čast postati izbornik Mozambika. Radi se o zemlji od 25 milijuna stanovnika, ljudi ovdje jako vole nogomet. To je nešto neopisivo. Značajno je da sam nakon samo šest mjeseci što sam vodio klub ENH Vilankulo, dobio priliku postati izbornik. Prepoznao se naš rad u klubu i činjenica da smo promijenili sistem i igru, rekao je Boris  Pučić kojega prvi izazovi na izborničkoj klupi očekuju već idućeg tjedna.

Mozambik 11. i 14. studenog očekuju dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Gabona. Radi se o kup sistemu, a pobjednik će steći pravo na nastupa u kvalifikacijskim skupinama za Svjetsko prvenstvo. Poraženi ostaje bez šansi za plasman na svjetsku smotru.

Boris Pučić radio je 16 godina u Rijekinoj omladinskoj školi, a zatim je dobio priliku u Akademiji Abuja, koja je dva puta osvajala Kvarnersku rivijeru. U Abuji je surađivao s još jednim riječkim stručnjakom, Božidarom Matijevićem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.