Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka financira sportaše s 10,7 milijuna kuna

11.03.2015.

17:32

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više od 10 milijuna kuna vrijedan je danas potpisani ugovor između Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza. Tim će se sredstvima financirati 135 sportskih udruga.

Novac će pokrivati troškove treninga i natjecanja sportaša, djece, mladeži, studenata i rekreativaca te osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha. Riječki sportski savez taj će iznos dodijeliti sportskim udrugama.

Grad Rijeka izdvaja oko 39,2 milijuna kuna za korištenje sportskih objekata koji su besplatno na raspolaganju sportskim udrugama i klubovima. Troškovi su svake godine sve veći zbog ulaganja u postojeće i gradnje novih objekata, istaknuo je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Zadovoljstvo financijskim praćenjem sporta u Rijeci izrazio je predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać. Riječani pokazuju da se sportska karta u Hrvatskoj mijenja zahvaljujući sve boljim rezultatima klubova i pojedinaca iz Rijeke, a to je rezultat ulaganja u sportske objekte i ovakvog financiranja, ocijenio je Barać.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.