Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka i BŠK Zmaj ipak na Kantridi

01.10.2013.

13:43

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HNK Rijeka i BŠK Zmaj uspjeli su dogovoriti zamjenu domaćinstva za susret šesnaestine finale kupa Hrvatske. Ponuda Rijeke smekšala je Korčulane kao i događanja na 117. jadranskom derbiju.

Uprava riječkog nogometnog prvoligaša odmah nakon ždrijeba pokušala je dogovoriti s BŠK Zmaj zamjenu domaćinstva utakmice šesnaestine finala kupa Hrvatske u kojem je Rijeka trebala 9. listopada gostovati na Korčuli. Rijeka se s obzirom na plasman u skupine Europa lige nalazi u seriji teških utakmice te bi tako nakon gostovanja u Guimaraesu i Puli, domaćih utakmica protiv Hajduka i Betisa, zatim nedjeljnog gostovanja na Maksimiru, morala putovati na kompliciran put u Blato na Korčuli. Prvotnu ponudu Rijeke, koja je uključivala pokrivanje svih troškova putovanja i smještaja BŠK Zmaj, dio sportske opreme te odigravanje prijateljske utakmice na Korčuli, uprava BŠK Zmaj je odbila.

No, događanja na 117. jadranskom derbiju Rijeke i Hajduka zahtjevala su od domaćina dodatno osiguranje, s obzirom na to je da Korčula jako uporište navijača Hajduka, što bi znatno povećalo troškove organizacije utakmice pa je tako uprava Blatskog športskog kluba pristala na zamjenu domaćinstva. Utakmica će se tako igrati 9. listopada na Kantridi.

Priopćenje BŠK Zmaj možete pročitati OVDJE.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.