Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka i Opatija slave olimpijski duh - provjerite gdje se baviti sportom!

06.09.2016.

17:35

Autor: M. Smokvina, L. Domijan Fišter, T. Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatijski sportski savez poziva da u petak kažete DA sportu, a Hrvatski olimpijski dan 10. rujna u Rijeku dovodi Rio - mini olimpijsko selo niknut će na stadionu Kantrida. Da sve bude baš kako treba, gorjet će i olimpijska baklja.

"Reci DA sportu u Opatiji" moto je trećeg izdanja Opatijskog sportskog dana što će biti održan u petak 9. rujna u opatijskoj sportskoj dvorani Marino Cvetković. Program će početi u 11 sati prikazivanjem filma o obitelji Kostelić, a nakon toga će 31 udruga s područja Opatije demonstrirati olimpijske i druge sportove. 

Dalibor Korenić iz KŠR Gorovo najavio je novitet: rukometni, nogometni, košarkaški i odbojkaški klubovi pokazat će djeci i posjetiteljima kako izgleda jedan njihov trening te motivirati mališane da im se pridruže. Na opatijskom sportskom danu bit će predstavljena i brošura s informacijama o opatijskim sportskim klubovima te terminima treninga. 

Na Kantridi će biti održana i humanitarna akcija "Koga briga za Matiju", kojom će se prikupljati sredstva za liječenje mladog košarkaša KK Kastav, Matije Katalinića. Učenik drugog razreda srednje Medicinske škole u Rijeci nekoliko mjeseci bori se s malignim tumorom kosti, osteosarkomom. Trenutno je na liječenju u Zagrebu. Njemu je posvećen humanitarni plivački maraton čiji je start u 17 sati na Biviju ispred Morskog prasca 2, a cilj je na plaži pokraj stadiona na Kantridi ispred Morskog prasca 1. Dionica je duga dva kilometra i, budući da maraton nema natjecateljski karakter, na njemu mogu nastupiti svi ljudi dobre volje, sportaši, invalidi, rekreativci, kupači... Zato jer je Matija košarkaš, u 10 sati na platou pokraj stadiona počet će košarkaški maraton. Igrat će se turnir "tri na tri" i isprobavati šut: za svaki šut na koš treba donirati pet kuna, a za svaki pogođeni koš sponzor DI Klana donirat će još pet kuna. Žiro račun na koji se mogu uplatiti donacije otvoren je kod Karlovačke banke Broj računa: HR 36 2400 0083 1111 2978 2

"Iz Rija na Kantridu" naziv je proslave Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci. Uz desetu obljetnicu osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora stadion Kantrida postat će mini olimpijsko selo koje će urediti tridesetak sportskih udruga s područja Rijeke i Primorsko-goranske županije. Olimpijsku će zastavu spustiti padobranci Aerokluba Krila Kvarnera, bit će upaljna olimpijska baklja, a roditelji i djeca moći će se natjecati u olimpijskim sportovima te se družiti s riječkim olimpijcima.

Autobusi Autotroleja na liniji br. 1 građane će u subotu, do Kantride, voziti besplatno. 

Program na Kantridi počet će u subotu 10. rujna u 10 sati, a posebnost ovogodišnjeg programa je demonstracija vodenih sportova: plivanje, vaterpolo, sinkronizirano plivanje i skokovi u vodu. Pokazni treninzi će u moru ispred stadiona početi u 11 sati.

Cilj programa je da se zainteresirani svih uzrasta upoznaju s mogućnostima gdje se i kako mogu uključiti u sportske aktivnosti. Na štandovima će biti dostupan Univerzalni vodič za upis djece u sportske klubove, a možete ga preuzeti i na mrežnim stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.