Hrvatski radio

Radio Rijeka

Rijeka izlazi na more, akvatorij riječke luke pod "okupacijom" jedara

09.06.2017.

11:08

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sutra je dan Velike Fiumanke. Tradicionalno, točno u podne, na more ispred Rijeke izaći će brojna plovila, od suvremenih krstaša do barki tradicijske gradnje, od profesionalnih skipera, do amatera zaljubljenika u jedrenje i more.

Rijeka je izašla na more, 18. Fiumanka u punom je zamahu. U 10 sati u Malom Lošinju počela je Liburnijska regata, dok će dva sata kasnije u riječkom zaljevu startati Rotary Fiumanka. S početkom u 14 sati na regatnom polju ispred riječkog lukobrana u dva plova jedrit će novinari na 11. izdanju Europske medijske regate. Za kraj današnjih jedriličarskih uzbuđenja, u 22 sata, na Gatu Karoline Riječke počinje besplatan koncert Crvene jabuke.

Sutra je dan Velike Fiumanke. Tradicionalno, točno u podne, na more ispred Rijeke izaći će brojna plovila, od suvremenih krstaša do barki tradicijske gradnje, od profesionalnih skipera, do amatera zaljubljenika u jedrenje i more. I ove godine planirane su tri rute. Plovila tradicionalne gradnje jedrit će do Porto Baroša i natrag, Obiteljska regata okrenut će na bovi kod Žurkova, dok će bova za okret Regatne rute biti postavljena kod Omišlja.

Fiumanka će punoljetnost proslaviti završnim koncertom Elementala na Gatu Karoline Riječke te velikim vatrometom točno u ponoć.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.