Hrvatski radio

Radio Rijeka

RK Zamet kreće u novu sezonu, nastavak suradnje s INA - Rafinerijom nafte

23.09.2020.

10:24

Autor: Ivan Ribarić

Foto: RK Zamet

Foto: RK Zamet

Foto: - / -

Ove nedjelje u 19 sati u Centru Zamet slijedi prva utakmica novog prvenstva Paket 24 Premijer lige u kojoj će rukometaši Zameta ugostiti ekipu Gorice. Osim najave nove sezone produžena i suradnja s INA - Rafinerijom nafte koja traje već 10 godina.

Prošlo je 6 i pol mjeseci od zadnje službene odigrane utakmice u prvenstvu koje je prekinuto i s velikim nestrpljenjem očekujemo početak ove sezone. Organizacijski i financijski dio kluba također je važna komponenta u funkcioniranju kluba, a ovdje je važno istaknuti da nas već 10 godina zaredom podržava naša najveća naftna kompanija INA. Cilj RINA Akademije je ulaganje u mlađe dobne skupine, u klupski pogon, koje će zatim iznjedriti reprezentativce i igrače za prvu ekipu RK Zameta. Na tom tragu nastavljamo suradnju, zahvaljujem se Ini i siguran sam da ćemo svojim rezultatima opravdati povjerenje, ističe predsjednik kluba Vedran Devčić.

Uoči početka nove sezone dosta je nepoznanica, a duga stanka sigurno će ostaviti traga na igračima kojima će trebati neko vrijeme da ponovno uđu u natjecateljski ritam. Bit će zanimljivo u riječkom dresu ponovno vidjeti i iskusnog Renata Sulića koji je ovog ljeta pojačao redove Zamećana.

Stanje u ekipi je dobro, težak period je iza nas, a s nestrpljenjem očekujemo početak sezone jer je teško trenirati bez mogućnosti za natjecanje. Ove godine vjerujem da ćemo uspjeti u svom naumu i ući u Ligu za prvaka, očekuje nas Gorica koja je promijenila kadar, ali je i dalje u samom vrhu rukometa, a vjerujem da ćemo pokazati dobru igru i već u startu dati sve od sebe da pobijedimo kako bi si olakšali daljnji tijek prvenstva, rekao je trener Zamećana Valter Matošević.

Foto: RK Zamet

Foto: RK Zamet

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.