Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sanjkaški vikend u Delnicama i za rekreativce i za sportaše

04.03.2023.

12:20

Autor: Nenad Lučić

Sanjkaška škola za najmlađe u Delnicama

Sanjkaška škola za najmlađe u Delnicama

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Posebnu pozornost Gorani posvećuju uređenju staza za sanjkanje, a u organizaciji Sanjkaškog kluba Prepnek u Delnicama se održava trodnevni program Delničkog sanjkaškog vikenda.

Gorski kotar je prvi vikend ožujka dočekao uz dovoljne količine snijega, što nastoje iskoristiti za poboljšanje dobrih turističkih rezultata ostvarenih u početnom dijelu godine.


U subotu 4. ožujka u 18 sati staza Rusovi dolci bit će mjesto održavanja rekerativno-natjecateljskog spusta na gumama, dok će se tijekom nedjeljnog prijepodneva na sanjkalištu Potok odvijati Otvoreno prvenstvo Delnica na sanjkama. 


Vikend je počeo malom školom sanjkanja za djecu predškolskog uzrasta, jer, kaže voditelj škole Ivica Urbanc: "Vrlo je bitno da djecu već na samom početku naučimo osnovnim sanjkaškim tehnikama kočenja i skretanja te da im to praktično pokažemo na stazi, kako bi uspjeli formirati svoj vlastiti stil." 


U Sanjkaškom klubu Prepnek očekuju da će realizacijom takvih programa za pet do šest godina dobiti nekoliko natjecatelja koje bi možda mogli uključiti u ozbiljno, sportsko sanjkanje. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.