Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sara Superina i Matjaž Štanfel pobjednici utrke 539 skok

07.04.2018.

13:03

Autor: Ivan Ribarić

539 skok (Foto: Ivan Ribarić)

539 skok (Foto: Ivan Ribarić)

Foto: - / -

Dvadeset i drugo izdanje Festivala sporta i rekreacije "Homo si teć" i ove je godine otvoreno utrkom 539 skok po Trsatskim stubama. U ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila Sara Superina, dok je kod muškaraca naslov obranio Matjaž Štanfel.

Lijepo i sunčano vrijeme na start utrke privuklo je čak sedamdeset i troje trkača i trkačica koji su se nadmetali na trasi od podnožja stuba do platoa u ulici Joakima Rakovca, ukupno 539 stepenica. U ženskoj konkurenciji slavila je članica atletskog kluba Kvarner Sara Superina koja je u cilj stigla sa vremenom ispod četiri i pol minute. Nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta Sara je sa lošijim vremenom ove godine postala pobjednica.

Da su članovi Kvarnera maksimalno spremni za ovogodišnji "Homo si teć" dokazao je i muški dio natjecanja. Naslov od prošle godine obranio je Matjaž Štanfel koji je u cilj ušao s nešto lošijim vremenom nego prošle godine. Festival sporta nastavlja se iduće subote kada je na redu utrka po riječkom lukobranu, Molo Longo trk.

539 skok (Foto: Ivan Ribarić)

539 skok (Foto: Ivan Ribarić)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.