Hrvatski radio

Radio Rijeka

Schneider: Prolaz je jedina opcija

28.08.2013.

14:26

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka je pokazala kompaktnost. Iz te kompaktnosti izlazili su u kontre i postigli dva pogotka. Imaju i nekoliko kvalitetnih pojedinaca, Schneiderova je ocjena Bijelih.

Klupska igračka legenda, Thomas Schneider izašao je pred brojne njemačke novinare. Po prvi put uoči službene utakmice u svojstvu trenera prve momčadi. Nije imao puno vremena za upoznavanje ekipe i pripremu sutrašnjeg dvoboja, momčad je preuzeo u ponedjeljak poslijepodne.

Dva dana su kratak period u kojem igrači teško mogu upiti moje taktičke zamisli. Napravio sam koliko se može, još ćemo večeras poraditi na nekim detaljima. Posvetio sam se motivaciji. Želio sam igrače opustiti, a da istovremeno shvate ozbiljnost situacije. Važna nam je i računam na podršku navijača. Pod pritiskom smo, ali on je u poslu kojim se bavimo normalna pojava. Želja mi je da igramo brzo i borbeno te da gostima ne dozvolimo razvijanje kontranapada, rekao je Schneider.

Prvu utakmicu na Kantridi gledao je na malom ekranu, duhom je bio s momčadi u Rijeci.

Rijeka je pokazala kompaktnost. Iz te kompaktnosti izlazili su u kontre i postigli dva pogotka. Imaju i nekoliko kvalitetnih pojedinaca. No, njihovu prednost mi možemo sutra nadoknaditi, rekao je Schneider te nastavio odgovarati na pitanja domaćih kolega na trenutke primjerenija show bizz emisijama nego ozbiljnim sportskim događajima.

Na upit riječkih novinara bi li bio zadovoljan pobjedom kojom bi prekinuli dugi niz poraza, ali koja ih ne bi odvela u grupnu fazu natjecanja kratko je odgovorio:

O tome ne razmišljamo. Prolaz je jedina opcija, završio je pretjerano samouvjereni, rekli bi zlobnici i bahati, domaći trener koji je ostavljao dojam osobe kojoj pitanja o Rijeci idu na živce.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.