Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sedmo izdanje jedinstvene MTB utrke na Kvarneru počelo u Baški

19.04.2022.

16:20

Autor: Tatjana Sandalj

S jedne od 4 Islands MTB utrka

S jedne od 4 Islands MTB utrka

Foto: - / Pixsell

U Baški na Krku, u utorak je startala brdsko biciklistička utrka 4 Islands MTB Stage Race. Trkači će idućih dana voziti i preko Raba, Cresa i Lošinja, a utrka završava 23. travnja.

Baška je sedmu godinu za redom domaćin prologa i prve etape utrke jedinstvene utke na Kvarneru na kojoj je do sada sudjelovalo tri tisuće zaljubljenika u MTB. Stiglo je šestotinjak natjecatelja iz više od trideset zemlja svijeta.


Prošle godine utrka je proglašena jednom od najboljih u Europi pa se od ove godine održava pod prestižnom licencom Epic Series MTB IRONMAN grupe, kao LEGEND race. Tako su Hrvatska i Kvarner uz bok Švicarskoj, Australiji, Novom Zelandu, Walesu, Andori i Južnoj Africi. 


Natjecatelji će kroz četiri etape prijeći ukupno 270 kilometara staze i ostvariti preko 5.000 metara visinskog uspona. Utrka se svakoga dana odvija na drugom otoku što predstavlja zahtjevnu logistiku, ali i nezaboravno iskustvo. Sudjelovanjem u utrci natjecatelji nacionalnim timovima prikupljaju bodove za svjetsku rang listu i Olimpijske igre. 


Utrkom se otvara biciklistička sezona treniranja i utrkivanja na otvorenom nakon zime, a dodatna vrijednost je promocija hrvatskih otoka Krka, Raba, Cresa i Lošinj kao biciklističkih destinacija te unapređenje ciklo turizma kao rastućeg oblika turizma u Hrvatskoj.


Start je popratio i organizator projekta Tomislav Zobec, a potom se javio Albertu Petorviću, poslušajte razgovor:

Utrka 4 otoka počela je u Baški

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.