Hrvatski radio

Radio Rijeka

Seniorke Primorje Aqua Marisa nastupile u Sankt Peterburgu

28.11.2018.

09:52

Autor: HRT Radio Rijeka

Nastup u kategoriji kombinirane rutine (Foto: Mladen Juranović / Primorje AM)

Nastup u kategoriji kombinirane rutine (Foto: Mladen Juranović / Primorje AM)

Foto: - / -

Seniorska ekipa plivačica Primorje Aqua Marisa sudjelovala je na Ruskom kupu, Кубок России – Cup of Russia, održanom od 20. do 23. studenog u Sankt Peterburgu. Putovale su na poziv Ruskog saveza sinkroniziranog plivanja i nastupile izvan konkurencije.

Rezultati po disciplinama: Matea Butorac je u kategoriji tehnički solo ocijenjena s 81,3416 bodova što bi bilo dovoljno za 12. mjesto; Rebecca Domika u kategoriji slobodni solo također 12. mjesto s 85,0667 bodova; Domika i Tea Mustać u kategoriji tehnički duet postigle su 11. mjesto s 80,7002 boda, a slobodni tim zauzeo je šesto mjesto s 84,9333 boda. I najvrednije - u kategoriji kombinacija 85,7000 bodova i treće mjesto!

Klub Primorje Aqua Maris u Sankt Peterburgu je nastupio kao gost, izvan konkurencije za odličja, ali su nastupi ravnopravno ocijenjivani, a u svakoj disciplini osvojile su više od 80 bodova, što je izvanredan rezultat u toj konkurenciji. Pohvalila ih je i izbornica ruske juniorske reprezentacije. 

Nastupile su: Rebecca Domika, Tea Mustać, Magdalena Radovčić, Matea Butorac, Petra Juranović, Katja Turković, Ani Jurković, Elena Galović, Paola Poklepović, Lea Petrović, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Maria Glavačević i Andrea Kosanović.

To je spoj iskusnih plivačica koje su nastupale i na FINA world series natjecanjima te njihovih mlađih kolegica koje su ove sezone ušle u seniorsku ekipu. Nastup u Rusiji bila je prilika za stjecanje iskustva koje će timu pomoći da održi dominaciju u hrvatskom sinkro plivanju. Ekipu je u Rusiju odvela glavna trenerica Kluba te trenerica juniorske i seniorske ekipe Valeria Petrachina.

Nastup u Rusiji je veliki uspjeh na početku nove sezone za riječku seniorsku ekipu koju čine velikom većinom juniorke po godištu. Gdje su trenutno u hrvatskoj konkurenciji pokazat će već 9. prosinca, na Bazenima Kantrida, na Državnom kupu u tehničkim vještinama.

Galerija
Foto: Mladen Juranović / Primorje AM, Foto: -/-
Foto: Mladen Juranović / Primorje AM, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.