Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šesta prvenstvena pobjeda Adria Oil Škrljeva

12.12.2020.

20:53

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Emanuel Begić / Adria Oil Škrljevo

Foto: Emanuel Begić / Adria Oil Škrljevo

Foto: - / -

Zeleni sa Škrljeva došli su do šeste prvenstvene pobjede savladavši, u dvorani na Mavrincima, Hermes Analiticu 89:72. Adria Oil Škrljevo do pobjede je došao teže od očekivanog, jer se "fenjeraš" odlično držao tri četvrtine.

Prvih deset minuta prošlo je u stalnim izmjenama vodstva. Gosti na krilima Ivana Svobode pariraju domaćinu, pa se sve do šeste minute Adria Oil Škrljevo ne uspijeva odlijepiti u vodstvu. Početkom osme minute Zeleni dolaze na plus šest (19:13), da bi se na mini odmor otišlo vodstvom domaćina 21:17. Kod domaćeg sastava, mladi Dario Cvitković, koji je silom prilika postao prvi centar jer je Arkim Martin Robertson ozlijeđen, postigao je sedam koševa, isto koliko i Svoboda kod Hermes Analitice.

Početkom druge četvrtine trener Zelenih Damir Rajković u igru uvodi kapetana Antonia Bobana i novo pridošlog Frana Pilepića koji u samo nekoliko minuta postiže sedam koševa, a domaćin u 16 minuti odlazi na plus deset koševa (33:23). Goste je šut stao, jer uz Svobodu koji je postigao deset, samo je još Filip Kordić zabio sedam koševa, a ostatak je ipak premalo da bi se pariralo Zelenima. Na počeku posljednje minute domaćin ima i plus 14, nakon što je Jure Gunjina položio za 42:28. Na veliki odmor se odlazi vodstvom Škrljevčana 43:32. Najučinkovitiji kod domaćeg sastava bio je Cvitković s devet, te Pilepić i Gunjina s po sedam postignutih koševa.

Nastavak utakmice u znaku je Crvenih iz Zagreba, koji stalno prijete Zelenima i smanjuju razliku. Iako domaćin u 24 minuti ima plus jedanaest (50:39), gosti u 28 minuti stižu na minus četiri (56:62). Svoboda je nezaustavljiv i za nešto više od 26 minuta postiže 21 koš. Na isteku tridesete minute na semaforu stoji samo plus pet za domaći sastav (60:55). Svobodi se pridružio i Grgur Brčić koji je postigao deset koševa.

Pobjednik je odlučen u posljednjih deset minuta, kada se Zeleni odvajaju na četrnaest razlike u 25 minuti. Konačnih 89:72 plod je dobre igre Gunjine, Barnjaka i Pilepića koji su nemilice trpali koš Analitičara. Na kraju: Gunjina 18, Barnjak 17, a Pilepić 13 postignutih koševa. Najučinkovitiji na utakmici bio je Svoboda sa 25 postignutih koševa uz tri trice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.