Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sinkro plivačice Primorja apsolutne prvakinje i u seniorskoj konkurenciji

21.05.2018.

11:09

Autor: Tatjana Sandalj

Pobjednička ekipa s treniracama (Foto: Mladen Juranović / Primorje)

Pobjednička ekipa s treniracama (Foto: Mladen Juranović / Primorje)

Foto: - / -

Plivačice Primorje Aqua Marisa su na Državnom seniorskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju održanom 19. i 20. svibnja u Rijeci, na Bazenima Kantrida, osvojile sve četiri zlatne i jednu srebrnu medalju te postale apsolutne prvakinje države u seniorskoj konkurenciji.

Za Primorje Aqua Maris nastupile su Rebecca DomikaTea MustaćMagdalena RadovčićMatea ButoracPetra JuranovićKatja TurkovićAni JurkovićElena GalovićPaola Poklepović i Lea Petrović koje su osvojile zlato u disciplinama solo, duo i tim. Za disciplinu kombinirane rutine osvajačicama zlata su se pridružile Ivona Stojšić i Ivana Radetić kao rezerve. Glavna trenerica juniorske ekipe je Monica Lazarić uz pomoćnu trenericu Martu Jeličić.

Riječke sinkro plivačice nastavile su dominirati jer je ovo treće Državno prvenstvo na kojem su uzele sve zlatne medalje. Ranije je to već uspjelo juniorkama i mlađim juniorkama.

I ponovno su uspjeh postigle nadmoćno, uz velike bodovne razlike u odnosu na konkurenciju. Osim riječkih plivačica, medalje su osvojile i plivačice zagrebačkog Medveščaka (četiri srebrne) te plivačice ŠASK-a iz Zagreba (dvije brončane) i Dolfine iz Splita (zlatna i brončana).      

U disciplini solo prvakinja države postala je Rebecca Domika, već godinama najbolja hrvatska sinkro plivačica, dok je Matea Butorac osvojila srebro. U duetu su Rebecca Domika i Matea Butorac, s rezervom Teom Mustać, osvojile zlato. S tri osvojene zlatne medalje Rebecca Domika je najuspješnija seniorka Republike Hrvatske ove sezone.

Ovo je veliki uspjeh za riječku seniorsku ekipu koju čine velikom većinom juniorke po godištu, plivačice koje su proglašene i najboljom juniorskom ženskom ekipom Županije primorsko-goranske za 2017. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.