Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sinkro-plivačice Primorja iz Švicarske donijele zlato i broncu

02.05.2017.

12:02

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mlađe juniorke Kluba sinkroniziranog plivanja "Primorje Aqua Maris" ostvarile su još jedan uspjeh, i to izvan Hrvatske. S natjecanja u Švicarskoj vraćaju se s jednom zlatnom i jednom brončanom medaljom.

Između osvajanja medalja na Državnome prvenstvu i prvih priprema reprezentacije, sinkro-plivačice Primorja Aqua Maris, Riječanke su nastupile u Zürichu. Jako međunarodno natjecanje Swiss Youth Competition održalo se deveti put 29. i 30. travnja i okupilo juniorke i mlađe juniorke reprezentacija i klubova iz Europe. Riječki klub jedini je predstavljao Hrvatsku.

U Švicarsku su putovale obje ekipe mlađih juniorki pod vodstvom trenerica Valerije Petrachine i Jelene Garabiljević, dok se Meri Drašković pridružila ekipi međunarodnih sudaca koji su sudili na natjecanju. Obje ekipe imale su dobar nastup i ostvarile odličan rezultat, bodovno čak i bolji nego na Državnome prvenstvu.

Prva ekipa (Matea Butorac, Nina Rubeša, Ivona Stojšić, Ivana Radetić, Maria Glavačević, Enea Šebelja, Ana Kus, Petra Premuš, Andrea Kosanović, Lea Petrović) s natjecanja se vraća s dvije medalje: zlatnu su djevojke osvojile u kombinaciji, a brončanu u timu.

Medalje nije osvojila, ali nastupima je zadovoljna druga riječka ekipa: (Lana Kovačević, Sara Sopta Šipić, Ema Ećimović, Angelina Krmpotić, Eni Gudelj, Marta Čorak, Paola Cerović, Chiara Šargač, Lena Okretič, Lucija Hefler). Sve rezultate možete pronaći ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.