Hrvatski radio

Radio Rijeka

Slovenski Ewol pobjednik 24. Velike Fiumanke

10.06.2023.

15:13

Autor: Tatjana Sandalj

Jedra pred Rijekom

Jedra pred Rijekom

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Na 24. Velikoj Fiumanki prvi je u cilj u riječkoj luci uplovio slovenski krstaš Ewol, odnosno Way of Life - Prosecco DOC, skipera Gašpara Vinčeca. 

Galerija
Pobjednički tim, Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Na vrh Molo longa, Foto: Nel Pavletić/PixsellNa Velikoj Fiumanki, Foto: Nel Pavletić/Radio RijekaPrije kiše, Foto: Nel Pavletić/PixsellPrema Kostreni, Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Drugi je bio Adriatic Europa sa skiperom Dušanom Puhom, a treći Molo longo Erste banka s iskusnim Rajkom Kujundžićem.


U kategoriji obiteljskih jedrilica najbrži je bio Reful III. iz Kraljevice, s vremenom 1 sat, 46 minuta i 21 sekunda.  


U medijskoj regati pobjedu je odnijela ekipa Nove TV, drugi je Torpedo media, a treći ORF. Na četvrtom mjestu završio je HRT, suorganizator Medijske regate.


Zajedrila je 161 jedrilica, vremenski uvjeti za jedrenje su bili povoljni, a prvi brodovi su do cilja stigli prilično brzo. Prvi maksiji okrenuli su bovu u manje od pola sata i to u razmaku od samo 30 metara.


Pobjednici će biti proglašeni na Terminalu u 20 sati, a nakon toga, na istom mjestu u 21 sat počinje koncert grupe Obrazovni program. U isto vrijeme na Trgu Riječke rezolucije svirat će Grooversi.


Što se događanja na moru tiče, u nedjelju još slijedi SUP regata Fiumanka u akvatoriju riječke putničke luke i to u kategorijama FUN, ELITE i dječja regata. A osim toga jedri se i na dasci Windsurf Fiumanka za Kup Hrvatske. 


Poslušajte javljanje Vladimira Jurića u Danas aktualno:

Vladimir Jurić javio se s cilja Fiumanke

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.