Hrvatski radio

Radio Rijeka

Snježana Pejčić i Ante Grančić najbolji riječki sportaši u 2015. godini

15.12.2015.

14:22

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kuglačice Mlake, vaterpolisti Primorja, strijelkinja Lokomotive Snježana Pejčić i Ante Grančić, boćar Vargona proglašeni su najboljim sportašima Grada Rijeke u 2015. godini. Riječki sportski savez i Grad Rijeka nagradili su i najbolje među sportašima s invaliditetom te dodijelili posebne nagrade.

Riječki sportaši svake godine ostvaruju uspješne rezultate na državnoj, europskoj i svjetskoj sceni, a za to ih Grad Rijeka i Riječki sportski savez nagrađuju i odaju priznanja. Snježana Pejčić iz Streljačkog kluba Lokomotiva i Ante Grančić,  boćar Vargona najbolji su sportaši Grada Rijeke u 2015.godini. Uz njih su i kuglačice Mlake kao ekipa, vaterpolisti Primorja Erste banka kao najbolja momčad, a na svečanom proglašenju najuspješnijih sportaša grada Rijeke održanom jučer u Guvernerovoj palači nagrađeni su još i sportaši s invaliditetom - Miroslav Matić i Atletski klub srce"Srce". Posebna priznanja dobili su 80-godišnji Josip Šarić i 16-godišnja karatistica Aja Vukoja.

Najbolji sportaši i ekipe Grada Rijeke u 2015. - Najbolja ženska ekipa: Kuglački klub Mlaka. Najbolja muška ekipa: Vaterpolski klub Primorje Erste banka. Najuspješniji sportaš i ekipa osoba s invaliditetom: Miroslav Matić, Srce. Godišnja nagrada zaslužnom sportskom djelatniku: Josip Šarić. Posebna nagrada Kluba riječkih olimpijaca: Aja Vukoja (Karate klub TAD Rijeka). Najuspješniji sportaš: Ante Grančić (Boćarski klub Vargon). Najuspješnija sportašica: Snježana Pejčić (Streljački klub Lokomotiva). 

Kuglačice Mlake kao državne prvakinje osvojile su i treće mjesto na Svjetskom kupu te završnici Lige prvakinja. Vaterpolisti Primorja navikli su navijače na velike uspjehe, u 2015. godini podignuli su tri trofeja – Prvenstvo Hrvatske, Kup Hrvatske i Regionalnu ligu, a u Ligi prvaka, najelitnijem europskom klupskom natjecanju bili su drugi.

Atletičar Miroslav Matić, član Srca, nastupio je na paraolimpijskim igrama u Ateni, Pekingu i u Londonu te na svjetskim i europskim prvenstvima.  Nagrada za zaslužnog sportskog djelatnika uručena je Josipu Šariću, nekadašnjem gimnastičaru, rukometašu i osnivaču Zameta te Streličarskog kluba Rijeka.

Karatistica Aja Vukoja, kojoj je tek 16 godina, primila je posebnu nagradu Kluba riječkih olimpijaca za treće mjesto na Europskom kadetskom prvenstvu u kategoriji do 47 kilograma, a boćar Vargona Ante Grančić je najbolji sportaš - drugi na svijetu pojedinačno i u parovima. 

Najbolja sportašica je Snježana Pejčić iz Streljačkog kluba Lokomotiva koja je malokalibarskom puškom pogađala svjetski i europski rekord , bila je druga na Europskom prvenstvu i treća na finalu Svjetskog kupa. U 2016. godini najbolja hrvatska strijelkinja nastupit će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.