Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sportski uspjesi koji vrijede višestruko!

21.09.2021.

11:59

Autor: Vladimir Jurić

Ponosni na županijske sportaše: Franko, Šišić, Štefanac i Komadina (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Ponosni na županijske sportaše: Franko, Šišić, Štefanac i Komadina (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Paraolimpijca Antonia Franka koji je u triatlonu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio peto mjesto i atletičarku Kvarnera Lauru Štefanac, koja je na Svjetskom prvenstvu gluhih u Poljskoj u disciplini bacanje koplja osvojila srebro, primio je župan PGŽ Zlatko Komadina.

Antonio Franko koji je rođen s aplazijom desne fibule i ligamenata desnog koljena, odnosno skraćenjem noge od šest centimetra, plasman u Tokio izborio je sakupljavši bodove tijekom protekle dvije godine.

Od malena se bavi sportom, a s paratriatlonom je počeo prije šest godina. Član je Triatlon kluba RIVAL, nastupa u paratrijatlonskoj kategoriji PTS4 i trenutno je jedini hrvatski predstavnik u tom sportu na svjetskoj razini. 

Laura Štefanac je aktualna olimpijska pobjednica i europska prvakinja gluhih koja je svjetskim srebrom upotpunila kolekciju medalja s velikih natjecanja. Njen osobni rekord je 49,59 metara, a ove je sezone nastupila na četiri natjecanja. Najbolji hitac bacila je na prvenstvu Hrvatske, na kojem je osvojila broncu sa 48,20 metara.

Na svjetskom prvenstvu nedostajalo joj je 30 centimetara do zlata. Njezin posljednji hitac bio je vrijedan zlata, ali su suci pokazali prijestup.

Poslušajte razgovor s vrijednim sportašima:

Hendikep zahtijeva veći sportski trud, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.