Hrvatski radio

Radio Rijeka

Srećko Juričić: "Sudac na polufinalu Kupa nije dorastao zadatku!"

05.04.2018.

15:43

Autor: Hrvatski Radio

Srećko Juričić (Foto: Pixsell)

Srećko Juričić (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

S obzirom na utakmicu polufinala Kupa Hrvatske između Dinama i Rijeke te događaja oko nje, kao i zbog brojnih upita medija, sportski direktor HNK Rijeka Srećko Juričić oglasio se izjavom koju prenosimo u cijelosti:

"Moram konstatirati da sudac na utakmici polufinala Kupa Hrvatske nije dorastao zadatku i da je očitim pogreškama upropastio jednu potencijalno lijepu sportsku predstavu. Nimalo ne umanjujući pritom zasluženu pobjedu Dinama, događaji na spomenutoj utakmici, baš kao i na posljednjoj utakmici protiv Hajduka u Splitu te na brojnim drugim utakmicama u kojima su i Rijeka, a i drugi klubovi bili oštećeni, potvrđuju da je nužno da se u sudačku organizaciju mora uvesti produktivniji sustav funkcioniranja.

Izgubljeno povjerenje sudačka organizacija može povratiti uz sustavne promjene i kvalitetnu tehničku podršku u smislu VAR sustava i slično. Nužno je da se na pravi način vrednuje kvaliteta suđenja, da najbolji suci sude najvažnije utakmice i da klubovi aktivno sudjeluju u kontroli sustava. To je onda jedini put da i naša sudačka organizacija iznjedri pojedince koji će konkurirati na međunarodnoj sceni", napisao je Srećko Juričić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.