Hrvatski radio

Radio Rijeka

Šteta na Rujevici 100 tisuća eura

26.05.2023.

14:39

Autor: Radio Rijeka

Uništene sjedalice stadiona HNK Rijeka

Uništene sjedalice stadiona HNK Rijeka

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Najveća zabilježena oštećenja i materijalna šteta s kup utakmice između Hajduka i Šibenika koja se igrala na Rujevici, evidentirana je na istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka.

U potpunosti je oštećen (polomljen) veći broj sjedalica od čega je dio sjedalica zapaljen i istopljen pomoću pirotehničkih sredstava i dijelova koreografije. Prilikom gorenja zapaljive smjese došlo je do oštećenja armirano betonske konstrukcije. 


Na više mjesta, neposredno uz istočnu tribinu, evidentirana su oštećenja travnjaka nastala uslijed aktiviranja pirotehničkih sredstava (tzv. topovski udar). 


Zbog bacanja pirotehničkih sredstava s istočne na sjevernu tribinu došlo je do oštećenja odnosno topljenja dijelova umjetne trave i zaštitne mreže na koju su pala pirotehnička sredstva. 


Na sjevernoj tribini, na kojoj su bili smješteni navijači Šibenika, evidentirano je oštećenje manjeg broja sjedalica, te oštećenja sanitarnih čvorova. Ukupna nastala materijalna šteta iznosi oko 100 tisuća eura. 


HNK Rijeka će podnijeti imovinsko pravni zahtjev zbog počinjenog kaznenog djela i zbog materijalne štete koja je nastala prilikom uništenja imovine stadiona, navodi se u priopćenju HNK Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.