Hrvatski radio

Radio Rijeka

Sto godina stadiona na Kantridi

31.05.2013.

13:44

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je danas predstavljen poštanski pečat te suvenir marka i koverta u povodu obilježavanja 100. obljetnice odigravanja prve službene utakmice na stadionu na Kantridi.

Tim povodom udruga Slobodna država Rijeka, u suradnji s Hrvatskom poštom, predstavila je danas pečat s motivima 100. obljetnice prve službene utakmice i samog stadiona.

Sutra, 1. lipnja, u Glavnoj pošti na riječkom Korzu tim će se pečatom poništavati sve odlazne pošiljke u domaćem i inozemnom prometu. Sutra će taj pečat biti službeni pečat Hrvatske pošte. To je lijepa uspomena na stadion i pozivamo sve kolekcionare i zaljubljenike u riječki sport da iskoriste priliku i pošalju pošiljke s tim pečatom, rekao je predsjednik Udruge Igor Linardić.

Pečat će nakon 1. lipnja upotpuniti zbirku filatelističkog muzeja u Zagrebu, a kolekcionarima će za uspomenu ostati suvenir marka i koverta.

Na koverti se nalazi stara fotografija stadiona s podsjetnikom na sudionike i rezultat prve službene utakmice odigrane 1. lipnja 1913. Viktorija je pobijedila Građanski iz Zagreba s 3:0. Marka nije u službenoj upotrebi i moći će se nabaviti i kasnije kao dopuna ovoj zanimljivoj kolekciji, završio je Linardić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.