Hrvatski radio

Radio Rijeka

Što je daljinsko plivanje? Na redu je prvenstvo veterana!

08.09.2016.

12:55

Autor: Ivan Ribarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Natjecanje u daljinskom plivanju na programu je 10. rujna, a vaterpolo natjecanja od 12. do 17. rujna. Europska organizacija za vodene sportove LEN je u gradu Rijeci pronašao idealnog partnera za organizaciju velikih natjecanja.

Nakon juniorskog prvenstva u skokovima u vodu i Europskih sveučilišnih igara Bazeni Kantrida ugostiti će 10. rujna Europsko master prvenstvo u daljinskom plivanju, znači plivanju u otvorenim vodama te od 12. do 17. rujna Europsko master prvenstvo u vaterpolu. 

Drago nam je da je LEN u gradu Rijeci pronašao idealnog partnera za organizaciju ovakvih velikih natjecanja te se nadamo da će se to nastaviti i u budućnosti. U subotu će se u akvatoriju ispred Bazena Kantrida održati natjecanje u daljinskom plivanju koje obično više privlači starije, ali nadamo se da ćemo ovim prvenstvom i neke mlađe generacije upoznati s ovim sportom, rekao je tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj.

U vaterpolskom turniru nastupit će 57 ekipa, među njima i četiri ženske u kategorijama od +30 do +65 godina. Igrat će se na sva tri bazena svakim danom od 10 do 19 sati.

Dnevno će se igrati između 24 i 26 utakmica te stvarno pozivamo građane da dođu popratiti ovaj događaj. Naravno da će s obzirom na godine razlika u kvaliteti vaterpola po kategorijama biti znatno različita, ali smatram da će biti za svakoga ponešto, rekao je predsjednik Odbora za natjecanje u vaterpolu Andrej Franulović.

U daljinskom plivanju raspon godišta biti će još izraženiji, budući da će nastupiti plivači od 25 do 70 godina u četiri kategorije. Očekuje se da u vodi u istom trenutku bude čak 480 plivača koji će plivati dionicu od 5 kilometara od plaže Ploče na Kantridi do invalidske plaže prije Preluka, zaključio je predsjednik Odbora za daljinsko plivanje Miloš Španjol.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.