Hrvatski radio

Radio Rijeka

Subotnji košarkaški spektakl:Prvi prvoligaški sraz Škrljeva i Kvarnera 2010

12.11.2015.

13:37

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Apsolutno smo se pripremili, pogledali isječke iz tri njihove utakmice. Analizirali smo igrače, taktiku, sve što rade. Bit će to pravi spektakl, kaže Marijan Mance. Mislim da je ovo promocija košarke na najbolji mogući način. Idemo se sportski „potući“, pa što bude, govori Aramis Naglić.

Nakon šest odigranih kola u A-1 ligi koplja će prvi puta u službenoj utakmici ukrstiti Škrljevo i Kvarner 2010. Premijerni „primorski derbi“ u prvoligaškom društvu igra se u subotu u dvorani u Mavrincima (14.studenog19:30 sati, prijenos u programu Radio Rijeke). Mjesto je to gdje se više puta ove sezone ispisivala povijest (prva domaća utakmica, prva pobjeda...), no rječju „povijesna“ ne želi se uoči susreta zanositi trener Kvarnera 2010 Marijan Mance.

 

Kod nas je uvijek nešto povijesno, he, he..., u dobrom raspoloženju počeo je Mance te nastavio: Ja najavljujem običnu košarkašku utakmicu koja će, naravno, biti spektakl za publiku i za nas. Jedva čekamo, spremni smo, idemo igrati, kaže strateg riječkog A-1 ligaša.

Trener Škrljeva Aramis Naglić dijeli Manceovo mišljenje.

Ova utakmica je povijesna samo iz aspekta Škrljeva, koje se prvi put na ovoj razini susreće s Kvarnerom 2010. No, za njega i mene, za naše igrače, ovo je utakmica u ligi kao i svaka druga. Naravno, tu ima malo više naboja s obzirom da se svi dečki međusobno poznaju, ipak je veliki dio igrača iz riječkog, primorsko-goranskog okruženja. To je zaista lijepo i stoga očekujem jednu pravu košarkašku feštu, rekao je Naglić.

Budući da se momčadi toliko dobro poznaju, iznenađenja je teško očekivati.

Više znam o njima nego o samome sebi...Apsolutno smo se pripremili, pogledali isječke iz tri njihove utakmice. Analizirali smo svakog pojedinačnog igrača, taktiku, način izmjene, sve što rade. Mi smo svoj dio obavili kao treneri, sad ćemo dati igračima da igraju i da sprovedu to u djelo, govori Marijan Mance, ističući odakle prijeti najveća opasnost od strane Škrljeva.

Kus-Rogić-Perković, to je trio koji najviše igra, s najvećom minutažom i loptom u svojim rukama. Za ta tri igrača ja sam pripremio šest svojih, pa ćemo vidjeti, dodaje Mance.

Aramis Naglić podvukao je glavne adute u redovima Kvarnera 2010.

Iznimno poštujem Kvarnerovu ekipu, sačinjenu od sjajnih igrača. Izdvojio bih Veljačića i Marinellija, koji su među jačim igračima „na lopti“ u A-1 ligi. Oni sami sebi mogu iskreirati šansu za šut. Tu su još i Marić te Špralja, prinove s, rekao bih, ABA-ligaškim nivoom. Štemberger je od iskusnijih igrača tu, pravo srce momčadi, igrač kojeg bi svatko volio vidjeti u svojem timu. Poznajemo se dobro i predstoji nam velika borba, govori Naglić.

Mance ne bježi od uloge favorita, jer Kvarner 2010 uz veće prvoligaško iskustvo bilježi i omjer 4-1 s utakmicom manje nakon šest kola, dok je novak u ligi Škrljevo uzelo tek jedan puni plijen (Osijek) uz pet poraza, doduše, sa zahtjevnim rasporedom.

Osvojite ulaznice na Radio Rijeci - U programu Radio Rijeke u petak, 13. studenog od 17:30 možete čuti razgovore uoči utakmice s trenerima Kvarnera 2010 i Škrljeva, nakon čega imate priliku osvojiti "vrijedni papirić". Dijelimo 2x2 ulaznice za prvi "primorski derbi" u A-1 ligi! Broj telefona - 210 777!

Apsolutno preuzimamo tu ulogu. Mislim da se Škrljevo unatoč nešto slabijem startu ne mora brinuti za prvoligaški status. Dignut će se svakako, a u ovom dijelu prvenstva pokoji poraz više ne mora biti alarmantan. Važno je da se sačuvaju glave, homogenost...zbrajat ćemo sve na kraju sezone, kaže Marijan Mance.

Kvarner je iskusnija ekipa, oni idu prema Ligi za prvaka. Ne trebamo biti zabrinuti ishodom, ulazimo sportski u tu utakmicu, idemo se, što se kaže, potući, boriti, pa što bude, rekao je Aramis Naglić.

Ono što ovu utakmicu također čini posebnom je atmosfera. Tribine dvorane u Mavrincima bit će ispunjene do posljednjeg mjesta, tražit će se karta više...

Pozdravljam tu atmosferu i publiku, mislim da je to potrebno publici. Mi smo imali brojniju podršku u zadnjoj utakmici protiv Zagreba i što jest jest, razočarali smo ih porazom. No, nadam se da ćemo imati podršku kada nam bude trebalo, bez obzira na to. Osim Škrljeva, u našoj ligi ovakav ambijent postoji još samo u Sinju i Šibeniku, ostatak je sve „kazalište“. Za to smo i  mi sami krivi, moramo se kao košarkaški djelatnici potruditi da vratimo publiku. Naravno, sa što boljim igrama, atraktivnim potezima pa će to omogućiti svima uživanje u košarci, poručio je Marijan Mance.

To je ta dobra stvar svega toga, da košarka napuni dvoranu. Bit će puno ljudi, mi uvijek imamo veliku podršku. Zaista mislim da je ova utakmica popularizacija košarke na najbolji mogući način, zaključio je Aramis Naglić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.