Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svečani doček riječkih olimpijaca

26.08.2016.

20:42

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Možda će mi netko zamjeriti, svi znaju od kuda sam, ali Rijeka je moj dom. I to već duže vrijeme i tako će i ostati. Uvijek se rado vraćam doma. Lijepo je opet biti kod kuće i drago mi je da sam danas tu i da imam ovakvu podršku, rekla je Kolak.

Kako i doliči, na Trgu riječkih olimpijaca ispred dvorane na Zametu, dočekani su večeras riječki sportaši, osvajači odličja na Olimpijskim igrama u Riju. Oko tisuću okupljenih burnim je pljeskom pozdravilo atletičarku Kvarnera Saru Kolak, vaterpoliste Damira Burića, Ivana Krapića i Anđela Šetku te članove stručnog stožera reprezentacije Igora Pezelja i Ivana Asića.  Najviše pozornosti okupljenih privlačila je zlatna bacačica koplja, koja se zahvalila svome gradu - Rijeci.

Možda će mi netko zamjeriti, svi znaju od kuda sam, ali Rijeka je moj dom. I to već duže vrijeme i tako će i ostati. Uvijek se rado vraćam doma, a ovo je medalja za Ludbreg, Rijeku i cijelu Hrvatsku. Lijepo je opet biti kod kuće i drago mi je da sam danas tu i da imam ovakvu podršku. Nisam navikla na sve ovo, umorna sam i sada mi treba sna. A onda nastavljam s treninzima. Očekuju me mitinzi u Berlinu i Bruxelessu, a potom i Hanžekov memorijal, rekla je vidno uzbuđena Kolak.

Oduševljenje dočekom nije skrivao niti donedavni kapetan riječkog Primorja Ivan Krapić.

Predivan je ovo osjećaj. Hvala Riječkom sportskom savezu i Gradu Rijeci te svim ljudima koji su večeras došli ovdje na doček. U Rijeku medalje s Olimpijskih igara konstantno dolaze. Nadam se da će se tako i nastaviti. Hvala i mojim Primorjašima koji su došli večeras. Lijep je ovo osjećaj, kratak je bio Krapić.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je donacijom u ime Grada pomogao Kolak u pripremama za nastup u Riju, podijelio je sportašima zlatnike Svetog Vida, zaštitnika Rijeke te novčane nagrade, Kolak 40 tisuća, a vaterpolistima po 15 tisuća kuna.

Otkrivena je i ploča s imenima riječkih sportaša - osvajača olimpijskih odličja, na kojoj su dodana nova tri imena, ono Sare Kolak te Anđela Šetke i Ivana Krapića. Ime četvrtog sportaša s večerašnjeg slavlja, Damira Burića, na ploči je upisano prije četiri godine, nakon osvajanja zlatnog odličja na igrama u Londonu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.