Hrvatski radio

Radio Rijeka

21:41 / 30.10.2018.

Autor: Vladimir Jurić

Svečani doček u Čavlima: Osam odličja Hrvatske boćarske reprezentacije

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Reprezentacija Hrvatske u boćanju, koja se vratila sa Svjetskog prvenstva za seniorke, mlađe seniore i juniore te mješovite štafete, održanog u Kini, svečano je dočekana u Boćarskom domu Hrastenica, u Čavlima.

Posebnim pljeskom su pozdravljeni Karlo Šaban iz BK Sveti Jakov Jadranovo, koji je postao svjetski prvak u kategoriji do 18 godina, u najtežoj disciplini – pojedinačno te Carollina Bajrić iz BK Čavle – škola boćanja koja je osvojila srebro u bližanju i izbijanju u krug i broncu u mješovitoj štafeti s Mateom Načinovićem koji igra za talijanski klub Pontese. 

Boćarice i boćari vratili su se s ukupno osam medalja, od čega dvije zlatne, tri srebrne i tri brončane. Od ukupno 13 finala, hrvatski boćari su nastupili u pet. Mlade boćare vodio je kao izbornik Riječanin Čedo Vukelić.

Veliki broj ljubitelja boćanja pozdravio je na Čavlima dio reprezentacije koji dolazi iz klubova Primorsko-goranske i Istarske županije, a veliki uspjeh proslavljen je uz tortu i šampanjac.

Poslušajte kako je bilo na dočeku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.