Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svečano otvoreno 19. izdanje šahovskog turnira "Cvijet Mediterana"

04.03.2019.

13:17

Autor: Ivan Ribarić

Otvaranje turnira "Cvijet Mediterana" (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Otvaranje turnira "Cvijet Mediterana" (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Svečano otvaranje upriličeno je ispred velike šahovske ploče s bijelim i crnim figurama. Predstavljene su igračice, a turnir su otvorili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenica župana Primorsko-goranskog Marina Medarić te direktor turnira Ivan Mandekić.

Na Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke, svečano je otvoreno 19. izdanje Međunarodnoga ženskog šahovskog turnira "Cvijet Mediterana". Na turniru koji traje do subote nastupaju šahistice iz šest zemalja, među kojima će biti i domaće uzdanice Ena Cvitan, Patricija Vujnović i Mirjana Medić.

Datum održavanja turnira nije izabran slučajno, pa se gotovo u pravilu održava u tjednu obilježavanja Međunarodnoga dana žena, čime se želi potaknuti afirmacija i ravnopravnost žena u sportu i društvu općenito. Uz Šahovski klub "Draga", u organizaciji sudjeluje i Hrvatski šahovski savez, a pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.