Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetska padobranska krema na Grobniku

12.06.2015.

10:39

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Padobranski klub "Krila Kvarnera" do nedjelje domaćin je Svjetskog padobranskog kupa u disciplini skokovi na cilj. Na aerodromu Grobničko polje program danas i sutra traje od 8 do 20 te nedjelju od 8 do 16 sati.

Prijavljeno je sudjelovanje 22 tima iz 15 zemalja sa 110 natjecatelja. Riječ je o prvom u nizu od šest natjecanja Svjetskog padobranskog kupa u disciplini skokovi na cilj, slijede još Bled, Slovenija, Peiting, Njemačka, Belluno, Italija, Thalgau, Austrija te Locarno, Švicarska.

Pet je natjecateljskih kategorija, a treba napraviti oko 170 letova i tisuću skokova. Svaka natjecateljska ekipa ima pet članova i radi po osam skokova. Cilj je doskok na točku promjera dva centimetra, svaki promašeni centimetar mjeri se elktronskom napravom do maksimalno 15 cm i onda se zbrajaju centimetri svih skokova, a pobjednik je onaj tko skupi najmanje centimetara. 

U cilj promjera samo 2 centimetra nastojat će doskočiti profesionalni vojni i policijski timovi, državni reprezentativci i amatera iz mnogo klubova, a u dobi su od 18 do 60 godina. 

U subotnje jutro Jelena Butković je nazvala dorektora natjecanja Darka Elzovića koji je prenio dio atmosfere s Grobnika, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.