Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko su najuspješniji sportaši riječkog kraja?

18.12.2019.

13:11

Autor: Ivan Ribarić

Nagrađeni sportaši PGŽ-a (Foto: Ivan Ribarić)

Nagrađeni sportaši PGŽ-a (Foto: Ivan Ribarić)

Foto: - / -

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja dodijeljene su nagrade najuspješnijim sportašima i klubovima Primorsko - goranske županije. Dodijeljena su priznanja za vrhunska pojedinačna sportska postignuća, a nagrađeni su i klubovi.

Najviše nagrada otišlo je ruke Kuglačkom klubu Mlaka za uspjehe kuglačica u protekloj godini na domaćem planu, ali i na međunarodnom. Za vrhunska pojedinačna sportska postignuća nagrađeni su Filip Klarić, Lovro Šipek i Karlo Šaban iz Boćarskog kluba Sveti Jakov, Laura Lisac iz Karate kluba Delta, Roko Stipanović iz Jaht kluba Croatia - Opatija, Mateo Pejić iz Boksačkog kluba King te Adrian Barić i Ana Jović iz Kickboxing kluba Sušak. 

Osim njih, nagrade u pojedinačnoj kategoriji zaslužili su još i Ursula Balas (Jedriličarsko društvo Val), Leon Petz (Boćarski klub Vargon), Marina Mavrinac Matulja (Športsko ribolovno društvo Zubatac), Saša Miloš i Iris Despotović (Sportsko - rekreacijsko društvo Viševica), Laura Štefanac (Atletski klub Kvarner), Antonio Franko (Triatlon klub Rival), Karlo Petranović (Kuglački klub Goranin), Vedran Dumenčić i Mario Muškardin (Sportski klub slijepih Rijeka) te članice Kuglačkog kluba Mlaka - Ana Jambrović, Anamarija Grdić, Mirna Bosak, Tihana Čavlović i Milana Pavlic.

Nagrađeni su svi loptački klubovi koji sudjeluju u prvoligaškim natjecanjima, a posebnu nagradu za ekipna klupska postignuća dobio je Kuglački klub Mlaka. Tom prigodom razgovarali smo s predsjednikom i trenerom kluba Tončijem Mikcem i kuglačicom Mlake Mirnom Bosak.

Nagrade najboljim sportašima Primorsko-goranske županije, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.