Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tomasov: Astana? To je kao sto posto sigurno pa nije

14.05.2016.

20:18

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uvijek se nešto može dogoditi jer ne vjerujem nikome. Čekam da me Rijeka pozove i kaže da je to - to. Ima tu još nekih klubova, ali za sada su to sve priče. Ako što dođe klub će mi javiti, a ako ne imam ugovor s Rijekom do 2018. godine, rekao je Tomasov

Uoči utakmice s Istrom od navijača i kluba oprostio se Ivan Vargić. Karijeru će nastaviti u rimskom Laziju. No, možda je svoje posljednje minute u bijelom dresu odigrao i Marin Tomasov. Na stolu odgovornih u riječkom prvoligašu je ponuda kazahstanske Astane, navodno vrijedna 2 milijuna eura.

Odlazak u Astanu je sto posto izgledan i sto posto nije. Uvijek se nešto može dogoditi jer ne vjerujem nikome. Čekam da me Rijeka pozove i kaže da je to - to. Idem u stabilnu sredinu i stabilan klub, osvajaju tamošnje prvenstvo i igraju Ligu prvaka. Mislim idem, kad obavim liječnički i kad potpišem i počnem trenirati, bit će gotovo. Ima tu još nekih klubova, ali za sada su to sve priče. I ovo je kao sto posto, pa nije. Nije gotovo dok nije gotovo. I Rijeka će tu vjerojatno dobro zaraditi, ne znam koliko, ali ne vjerujem da bi me pustili za badave. Ja se idem odmoriti i pustiti mozak na pašu. Ako što dođe klub će mi javiti, a ako ne imam ugovor s Rijekom do 2018. godine, rekao je Tomasov ne odavajući dojam da Rujevicu želi napustiti pod svaku cijenu. Iza njega su dva dobra proljeća i sjajna jesen.

Navijačai i svi u klubu sjajno su me ovdje primili. Kad sam došao trebalo je stati na noge i zadobiti to povjerenje. Žao mi je što nismo osvojili trofej, a i da ja i klub nismo nagrađeni s pozivom u reprezentaciju. Tada bi zadovoljstvo bilo potpuno. Evo ni 77 bodova nije bilo dovoljno za srušiti DInamo, a u Kupu imaš 2:0, nesretno dobiješ gol, a tamo onda ne pobjediš. Ali ne treba žaliti, osvojeno je 77 bodova, tu je slijedeća sezona. Rijeka se naglo digla, sad svi puno očekuju i samo se tako može naprijed. Ali ne ide to preko noći, zaključio je Tomasov.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.