Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tri zlata i jedno srebro za Erika Slugu

04.07.2016.

13:59

Autor: Mia Mohorić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi atletičar Atletskog kluba "Kvarner" Erik Sluga vratio se nedavno s Kraš pojedinačnog prvenstva Hrvatske u atletici sa čak tri osvojena zlatna i jednim srebrnim odličjem. Državno prvenstvo održano je u Varaždinu.

Erik Sluga titulu državnog prvaka osvojio je u utrci na 300 metara (37.46), a ostale medalje osvojio je kao član pobjedničke štafete "Kvarnera" i to u kategorijama 4x100 i 4x300 metara. Titulu viceprvaka osvojio je u utrci na 100 metara, koja je ujedno bila i prva takva za njega. 

"Jako sam zadovoljan, kao i moj trener i nadam se da će se tako, ako ne i bolje nastaviti u idućoj sezoni", kaže mladi Sluga koji je prošle godine postao i član Hrvatske kadetske reprezentacije, a oni, kako navodi, imaju stroge kriterije za ulazak u probrani sastav.

Atletiku trenira dvije i pol godine, a prije toga bavio se skijanjem. Objašnjava da se za promjenu sporta odlučio kako bi više vremena mogao biti kod kuće te se posvetiti školi. Mladi atletičar upravo je završio prvi razred Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci i to s odličnim uspjehom. Na pitanje kako usklađuje školske obaveze i česte treninge odgovara: "Teško je, ali uz podršku razrednice i profesora uspijevam uskladiti nekako. Ako sam u školi popodne, završim oko 7 i trening mi je u 8:30, negdje do 10. Onda se ujutro ustanem ranije kako bih napisao zadaću i naučio sve za taj dan. Ali zadovoljan sam, prvi sam razred prošao s odličnim uspjehom."

Odlikaš s tri zlatne medalje treninge nastavlja sredinom spnja nakon kratkog ljetnog odmora. Tada kreću pripreme za nova natjecanja koja slijede već u rujnu. I što drugo nego poželjeti mu sreću i nastavak ovako zavidnih rezultata i u novoj sezoni! Poslušajte razgovor: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.