Hrvatski radio

Radio Rijeka

Trofej Učka: stotinjak biciklista na Brdskom prvenstvu Hrvatske

01.06.2017.

14:44

Autor: Sandro Vrancich

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve je spremno za 39. izdanje Trofeja Učka, odnosno Brdsko prvenstvo Hrvatske u biciklizmu. Kao i ranijih godina, utrka će se održati prve subote u šestome mjesecu - a ove je godine to 3. lipnja, sa startom u 14 h.

Starije kategorije, odnosno Elite i Under 23 (muškarci i žene), juniori te veterani startat će s Matulja (centar kod parkinga ispred Konzuma). Preko Frančića, Bregi i Veprinca, biciklisti će se popeti do Poklona, gdje će biti postavljen cilj. Staza je duga 15 km.

Mlađe kategorije će startati s Veprinca (7 km), također u 14 sati - kadeti, juniorke, Under 15 i kadetkinje. Cilj će i za ove kategorije biti na Poklonu. Dolazak prvih vozača na cilj očekuje se već oko 14:30 sati.

Prijavljeno je stotinjak biciklista iz svih krajeva zemlje (Split, Šibenik, Zadar, Pazin, Čakovec, Vinkovci, Stubičke toplice, Zagreb i Rijeka).

Jedna važna obavijest: od 13:45 do 15:15 sati cesta od Poklona prema Veprincu bit će zatvorena za sav promet, pa se vozače moli za strpljenje tijekom održavanja ove sportske manifestacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.