Hrvatski radio

Radio Rijeka

U Gorskom kotaru se trči treking i polumaraton

18.07.2015.

14:18

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U potrazi za osvježenjem od ljetnih vrućina mnogi savjetuju odlazak u više gorje ili boravak uz vodotoke rijeka. U Gorskom kotaru rekordan broj sudionika okupio se na natjecanju u planinarskom trčanju planinskim masivom Risnjaka, a dobrom odazivu nadaju se i organizatori noćne polumaratonske utrke dolinom rijeke Kupe.

Rekordnih 360 natjecatelja iz jedanaest država i s tri kontinenta, unatoč vrućini, odazvalo se na natjecanje u planinarskom trčanju Risnjak trail. Pod planinskim vrhom risnjačkog masiva temperature su podnošljivije, a za dodatnu okrjepu, kaže Elvir Sulić iz kluba Ad natura, osim organizatora brinu i natjecatelji.

Oni sa sobom, kao obaveznu opremu, nose priručnu prvu pomoć, mobitel s brojem organizatora, litru tekućine i minimum kalorija u hrani. Duža staza od 30 kilometara ima 1.500 metara uspona, a upola kraća oko 800. Uz stazu se svakih sedam do osam kilometara nalaze i stanice za okrepu.

Polumaraton "Utrka prijateljstva" odvijat će se večeras uz rijeku Kupu kroz Hrvatsku i Sloveniju, a cijeli program bit će dodatno  obogaćen atletskim sadržajima za djecu te ljubitelje nordijskog hodanja. Davorin Klobučar u ime organizatora podsjeća da Kupa nudi dodatnu svježinu, a start je predviđen u 20 sati nakon zalaska sunca u Kupskoj odlini.

Za sudionike i gledatelje polumaratona do kasnih će sati u Brodu na Kupi biti dostupan muzejski prostor šumarstva, lova i ribolova unutar tamošnjeg Kaštela Zrinskih nudeći i edukativne radionice za djecu. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.