Hrvatski radio

Radio Rijeka

19:54 / 16.08.2013.

Autor: Korado Vujnović

U nedjelju kreće i Pomorac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Susretom između Zagreba i Rudeša danas počinje nogometno drugoligaško natjecanje. Nogometaši Pomorca prvenstvo otvaraju u nedjelju domaćim dvobojem protiv Lučkog.

U novu sezonu Kostrenjani ulaze s novim trenerom. Alen Horvat sjeo je na klupu Pomorca s prvenstvenim ciljem izbjegavanja prošlogodišnjeg scenarija, spašavanja drugoligaškog statusa u posljednjim kolima.

Da, to nam je prvi cilj, da se što prije prvenstvo dovedemo u mirne vode. Drugi cilj, moj osobni, ali i cijele momčadi je biti što bliže samom vrhu tablice, prvom mjestu i ukaže li se prilika ući u borbu za naslov. Imamo i još jedan cilj. Znamo svi da je Rijeka naš matični klub i dosta igrača s Kantride je ovdje na posudbi. Pokušat ćemo stvoriti jednog, dva ili tri, možda i više igrača koji će jednog dana moći konkurirati za mjesto u ovoj vrhunskoj Rijeci, kaže Horvat, svjestan snage ovogodišnjeg drugoligaškog nazjecanja u kojem će sudjelovati 12 klubova među kojima i dojučerašnji prvoligaši Cibalia, Inter i Zagreb.

Bit će to izuzetno zahtjevno prvenstvo. Mnogi su se klubovi pojačali, puno je tu promjena. Kako kod drugih, tako i kod nas. Otišlo nam je osam igrača, došlo je devet novih. Trebat će nam vremena da posložimo stvari. Ali kako mi, tako i druge momčadi. I mi i Lučko u prvo kolo ulazimo s praktički novim ekipama. Oni su se za razliku od nas oslonili na malo iskusnije igrače. Tu je Rendulić pa Pelaić koji je igrao u Hajduku i Zagrebu, imaju nekolicinu  igrača Dinama tako da je sigurno riječ o tvrdom i neugodnom protivniku. No ja sam uvjeren da ćemo zahvaljujući našoj mladosti, zanosu i poletu riješiti ovu utakmicu u našu korist i da će nam to olakšati nastavak prvenstva. Pobjeda bi nam dala dodatni podstrek, zaključio je Horvat te dodao kako je prijelazni rok dolaskom Martina Šabana za Kostrenjane zaključen.