Hrvatski radio

Radio Rijeka

Tko su najuspješniji sportaši Primorsko-goranske županije u prošloj godini?

16.03.2022.

14:35

Autor: Ivan Ribarić

Kuglački klub Mlaka - nagrada za ekipno klupsko postignuće na međunarodnoj razini

Kuglački klub Mlaka - nagrada za ekipno klupsko postignuće na međunarodnoj razini

Foto: - / Kuglački klub Mlaka

Primorsko-goranska županija tradicionalno je dodijelila nagrade za vrhunska sportska postignuća i osvojene medalje na velikim natjecanjima u 2021. godini.

Ukupno je nagrađeno 20 pojedinačnih sportaša i 10 njihovih klubova te devet klubova za ekipna postignuća na državnoj razini, odnosno dva kluba (Kuglački klub Mlaka i Boćarski klub Čavle) za iznimna postignuća na međunarodnoj razini.


Svjetska prvakinja u ribolovu Ivana Budisavljević rekla nam je kako je od malih nogu u tom sportu koji joj je omogućio da putuje svijetom, a pozvala je i sve zainteresirane koji su željni novog iskustva da se priključe njezinom klubu iz Jadranova. 


S druge strane, Petar Klovar u prošloj je godini postavio novi dubinski rekord u ronjenju na dah. Naime, postao je prvi Hrvat koji je zaronio do čak 119 metara dubine. Zanimljivo, nagrađeni nisu bili samo sportaši, već i župan Zlatko Komadina koji je od predstavnika Nogometnog kluba Rijeka dobio na poklon dres s potpisima svih igrača. 


Uoči dodjele nagrade razgovarali smo sa svjetskom prvakinjom u ribolovu Ivanom Budisavljević i svjetskim prvakom u ronjenju Petrom Klovarom:

Ivana Budisavljević i Petar Klovar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.