Hrvatski radio

Radio Rijeka

Upoznajte dvadesetak sportova kojima se ljudi bave u Rijeci!

07.09.2021.

13:25

Autor: Josip Krmpotić

Sudionici konferencije za novinare kojoj je najavljen Hrvatski olimpijski dan u Rijeci (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Sudionici konferencije za novinare kojoj je najavljen Hrvatski olimpijski dan u Rijeci (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Zajednica sportova Primorsko-gorankse županije, Riječki sportski sabvez i Klub riječkih olimpijaca organizatori su Hrvatskog olimpijskog dana kojim će u petak 10. rujna i u Rijeci biti obilježen dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Na riječkom Korzu će u petak, od 10 do 12 sati, biti predstavljeno dvadesetak sportova. Prvi put će se sportašima na Korzu pridružiti i djelatnici MUP-a, a želja svih je ista: približiti mogućnost aktivnog bavljenja sportom svima, od vrtićara do umirovljenika.

Na Korzu će, kao i ranijih godina, biti u zrak podignuta Olimpijska zastava, a sve demonstracije sportova odvijat će se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. 

U spomen na utemeljenje Hrvatskog olimpijskog odbora, na poprilično toplom Korzu, bit će prilika da saznate sve što se niste usudili pitati o bilo kom sportu koji živi i radi u našem gradu ili PGŽ.

Baš svi ste pozvani, doznali smo od člana Kluba Riječkih olimpijaca Marija Šivolije, poslušajte:

Marijo Šivolija o danu olimpizma na riječkom Korzu, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.