Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uspjeh člana kastavskog kluba na ultri Transgrancanaria

06.03.2022.

13:09

Autor: Radio Rijeka

Marin Mandekić tijekom utrke

Marin Mandekić tijekom utrke

Foto: - / SRK Rika

Član Sportsko-rekreacijskog kluba Rika iz Kastva Marin Mandekić je međunarodnu ultra trail utrku Transgrancanaria na Kanarskim otocima završio na 22. mjestu u ukupnom poretku, a bio je treći u kategoriji M40.

Marin Mandekić je ove godine trčao Advanced stazu ultre Transgrancanaria, dužine 62,5 kilometara i elevacije 2.765 metara, za što mu je trebalo šest sati i 37 minuta. Istu dionicu trčala je i članica SRK Rike Maja Urban koja je u cilj ušla kao 157. u ukupnom poretku, odnosno 23. u ženskoj konkurenciji i 12. u kategoriji Ž30.


Mandekić je na jednu od najznačajnijih i najtežih ultra trail utrka stigao nakon problema s ozljedama, uključujući i nedavo iščašenje ramena, a uoči starta nadao se plasmanu među dvadeset najboljih.

Moglo se i bolje ali fali treninga. Dobro je, rame je na mjestu.

Marin Mandekić

"Stigli smo deset dana prije utrke, što bi preporučio svakome, zbog mogućnosti treniranja po stazi. Ove godine Maja i ja planiramo trčati utrku od 65 km. Svaki dan prolazimo dijelove staze u laganom tempu, oko tri sata trčanja dnevno. Ne očekujem vrhunski rezultat jer nisam spreman, ali ću dati sve od sebe. Staza mi jako odgovara i zadnjih 30 km utrke trčimo na toplijoj strani otoka, što zna raditi probleme zbog visokih temperatura, a meni to odgovara. Maji teren baš ne paše ali je spremnija od mene. Volio bih doći u cilj među prvih 20 natjecatelja”, kazao je Marin Mandekić prije početka utrke.


Start utrke bio je u petak 5. ožujka u 10 sati po našem vremenu. Prvu kontrolnu točku Mandekić je prošao kao 61. natjecatelj u ukupnom poretku, u drugom dijelu staze je pojačao tempo i nastavio rasti u ukupnom poretku na svakoj kontrolnoj točki.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.