Hrvatski radio

Radio Rijeka

Uspješni riječki triatlonci: zlato, srebro i bronca s prvenstva Makedonije

24.08.2016.

10:49

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izvrsnim rezultatima s nacionalnog prvenstva Makedonije u Radoždi, riječki sportaši iz Triatlonskog kluba "Rival", završili su desetodnevno putovanje na ovogodišnji ljetni triatlon kamp u Makedoniji, na istočnoj obali Ohridskog Jezera.

Od naših četvero takmičara, troje ih se popelo na postolja u svojim kategorijama. Filip Cvijetić postao je prvak otvorenog triatlon prvenstva Makedonije u super sprint triatlonu, apsolutnom pobjedom ispred kadetskog reprezentativca Makedonije Davida Mijalova. Gioia Gruber osvojila je srebrno odličje u kadetskoj ženskoj konkurenciji iza reprezentativke Makedonije Bojane Giorgjieske. Trener Vanja Seršić osvojio je brončano odličje kategorije seniora u utrci sprint triatlona u kojoj je pobijedio Nikola Kutanoski iz Struge. Sekundu za brončanim u supersprintu, u cilj je utrčao i naš Jakov Radić, nadoknadivši više od 4 minute razlike prije trkačkog segmenta. Na Makedonskom otvorenom državnom triatlon prvenstvu, uz predstavnike Hrvatske, nastupili su triatlonci reprezentativci Bugarske, Njemačke i Makedonije. U utrkama sprint i supersprint triatlona natjecalo se skoro stotinu triatlonaca.

Naši su triatlonci u deset dana proputovali i istražili Dalmaciju, Crnu Goru, Albaniju i istok Makedonije te bili gosti Triatlon kluba "Titani" iz Struge i njihovog predsjednika Nikole Kutanoskog. Trenirali su i biciklirali, obišli ukrug cijelo Ohridsko jezero, kroz Albaniju i Makedoniju. Biciklama su osvojili prijevoj Gornja Belica na 1800 metara nadmorske visine te dogovorili daljnju suradnju i razmjenu triatlonaca Rijeke i Makedonije. "Ovi su nam rezultati dobar pokazatelj forme za nastupe koji nas očekuju za 15 dana, Aquatlon prvenstvo Hrvatske u Zagrebu i završno natjecanje Alpe-Adria kupa na Bledu", kažu naši triatlonci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.