Hrvatski radio

Radio Rijeka

Usprkos svemu, započeo šahovski turnir "Cvijet Mediterana"!

08.03.2021.

14:17

Autor: Josip Krmpotić

Početak turnira na improviziranoj šahovskoj ploči na Korzu (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Početak turnira na improviziranoj šahovskoj ploči na Korzu (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Unatoč svim nevoljama, međunarodni ženski šahovski turnir "Cvijet Mediterana" ide dalje! Na Korzu su predstavljene igračice i povučeni prvi potezi. Na improviziranom polju povukli su ih već 21. put zaredom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i nešto manje puta zamjenica župana Marina Medarić.

Nako toga u priču su se uključile i sve igračice, njih 10 iz pet zemalja: Italije, Srbije, Slovenije, Bugarske i Hrvatske. Sve partije turnira koji traje do 13. ožujka igrat će se u Šahovskom domu u Rijeci i izravno ih možete pratiti u prijenosima što vam preporučuju organizator - Šahovski klub "Draga" - te pokrovitelji Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Hrvatski šahovski savez i Šahovski savez PGŽ-a.

U dosadašnjih 20 izdanja na turniru je nastupilo 55 velemajstorica, 40 međunarodnih majstorica i 20 FIDE-majstorica iz tridesetak zemalja.

Na osunčanom Korzu, Josip Krmpotić razgovarao je s direktorom turnira Ivanom Mandekićem i najbolje rangiranom igračicom, slovenskom velemajstoricom Laurom Unuk - poslušajte:

Cvijet Mediterana, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.