Hrvatski radio

Radio Rijeka

19:15 / 03.06.2016.

Autor: Korado Vujnović

Vatreni odradili trening na Rujevici; Srna uputio apel navijačima

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ne bih još o početnoj postavi za susret protiv Turske. Imamo još jedna blok treninga koji završavamo sutrašnjom utakmicom. Trudit ćemo se koristiti što više igrača i sigurno će nam sutrašnji dvoboj dati neke odgovore i približiti me konačnom rješenju, rekao je Čačić.

Odradila je hrvatska nogometna reprezentacija trening pred punom zapadnom tribinom stadiona na Rujevici. Oko dvije i pol tisuće uglavnom djece iz raznih škola nogometa došlo je uživo vidjeti Modrića, Mandžukića, Rakitića i ostale. U dobroj atmosferi dočekat će tako Ante Čačić i njegovi izabranici San Marino i posljednju provjeru uoči polaska u Francusku. Slično je bilo i 1998. kada su Vatreni nakon istarskih priprema i utakmice protiv Irana na Kantridi krenuli u ispisivanje povijesti. Uz kratko zadržavanje u Zagrebu i ogleda protiv Australije.

Lijepa asocijacija. Imali smo sjajne uvjete u Međimurju, Rovinju i ovdje u Rijeci. Svi su nastojali stvoriti nam dobar ugođaj i vjerujem da ćemo s puno samopouzdanja otići na Euro, otvorio je Čačić konferenciju za novinare uoči sutrašnje utakmice.

Svakog protivnika treba respektirati. Važno je da to bude dobra trening utakmica i da zadovoljimo sve kriterije koji su bitni. Važno je zadržati tonus ozbiljnog treninga, a slijedeći tjedan pred nama je osvježavanje momčadi i koncentracija na protivnike, rekao je Čačić te dodao kako ljudi zaduženi za praćenje protivnika rade svoj posao te da će detaljna analiza uslijediti po dolasku u Francusku.

Sutrašnji ogled, sudeći prema Čačićevim riječima, neće početi postava koja bi trebala otvoriti nastup na Euru, 12. lipnja u Parizu protiv Turske.

Ne bih još o početnoj postavi za prvu utakmicu. Imamo još jedna blok treninga koji završavamo sutrašnjom utakmicom. Trudit ćemo se koristiti što više igrača, dogovoreno je šest izmjena. Nakon večernjeg treninga, nakon odjeka tog treninga, odlučit ću kojim igračima će sutra pripasti veća minutaža. Sigurno da će i sutrašnja utakmica dati odgovore na neka pitanja i približiti me konačnim rješenjima, završio je Čačić dodavši kako će, ovisno o večerašnjem treningu, pasti odluka hoće li se riječkoj publici predstaviti i Luka Modrić.

Na konferenciji za novinare s izbornikom su se pojavili i igrači Modrić, Rakitić, Ćorluka i Mandžukić predvođeni kapetanom Darijom Srnom. Uputio je Srna apel navijačima nakon posljednje kazne FIFA-e.

U ime cijele nogometne reprezentacije i zajedno sa stožernim igračima, želim poručiti da smo jako tužni i razočarani ovom kaznom. Svi znamo kako je ružno i tužno igrati pred praznim tribinama, kada te ne bodre tvoji navijači. Neprimjerenom ponašanju na tribinama nema mjesta. Zato smo i došli ovdje kako bi apelirali na naše navijače da se ponašaju u skladu sa zakonom, da se ponašaju navijački, da podržavaju reprezentaciju. Zaslužujemo podršku punih tribina, zaslužujemo da se prema nama odnose pozitivno i pozivam sve ljude, navijače, ali i državu da stanu na kraj tome, da možemo napokon igrati pred punim tribinama bez ikakvih povika i bez vrijeđanja, rekao je Srna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.