Hrvatski radio

Radio Rijeka

Više od 500 biciklista utrkuje se preko četiri kvarnerska otoka

11.04.2018.

18:09

Autor: Josip Krmpotić, Tatjana Sandalj

Foto: Prorsus komunikacije

Foto: Prorsus komunikacije

Foto: - / -

Iz središta Baške na otoku Krku, na put dug 270 km, krenula je utrka "Mitas 4 Islands". Brdsko-biciklistička karavana dnevno će prevaljivati sedamdesetak kilometara i uživati u jedinstvenim ljepotama Krka, Cresa, Raba i Lošinja.

Šesto natjecatelja uključilo se u utrku Mitas 4 Islands, a najbolji su krčku stazu, dugu 71 km, svladali za tri sata, stoji u priopćenju organizatora. U muškoj kategoriji pobijedio je Kross Racing Team: Poljak Bartlomiej Wawak i Švicarac Fabian GigerU ženskoj kategoriji najuspješnije su bile Švicarke Cornelia Hug i Esther Süss tima Swissgirls. Hrvati su bili najbolji u kategoriji Masters: pobjednički Husqvarna MTB tim čine Ivica Mesarić i Pavao Roset.

Veličanstven start, odlično vrijeme i puno optimizma na startu jedne od najvećih utrka u brdskom biciklizmu, treće u Europi, pete u svijetu!

Hrvatskom turizmu promotori su stigli odasvud. Direktor utrke Tomislav Zobec ističe da ih je prijavljeno više od 54, a stižu iz cijeloga svijeta: od Namibije, Reunion Islanda, Nizozemske, Australije, Rusije, SAD-a, Kanade i iz cijele Europe. 

Sutra je karavana u Loparu, očekuje ih spektakularni start s trajekta. Potom Jadrolinija čini svoje i prevozi sudionike iz Lopara do Merga, opet trajekt, pa pravac Osor i za kraj Lošinj. Situaciju u utrci možete uživo pratiti ovdje

U Baški su presretni. Biciklisti iz cijeloga svijeta dovukli su još tisuću pratitelja. U svibnju je na redu "Crna ovca", već ovoga vikenda stiže još 600-tinjak zaljubljenika u trčanje i bicikliranje koji će upoznati brda oko bašćanske doline.

S puno optimizma krećemo u novu sezonu, govori direktorica Turističke zajednice Baška Ivana Kovačić. Podsjeća da su prošle godine imali gotovo milijun noćenja, a to je rekord svih rekorda zabilježen u toj destinaciji. S ovakvim događanjima u travnju, vjeruju da će ove godine ponoviti taj broj. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.