Hrvatski radio

Radio Rijeka

Volpi: Uočljiv je veliki napredak

05.05.2013.

21:56

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Utakmicu između Rijeke i Dinama u svečanoj su loži pratili mnogi uglednici, među njima i počasni predsjednik bijelih Gabrijele Volpi.

Susret bijelih prvi je put nakon dugo vremena pratio i počasni predsjednik HNK Rijeke Gabrijele Volpi. Nije skrivao zadovoljstvo viđenim i doživljenim.

Vidio sam veliki napredak od mojeg posljednjeg posjeta. Hvala Damiru Miškoviću na sjajno obavljenom poslu. Sjećam se, kada sam zadnji put bio tu Rijeka je bila među zadnjima, sada je među vodećima. Odigrati bez golova s Dinamom je dobar rezultat. Posebno sam impresioniran momčadi koja je mlađa nego prije i organizacijom koja je puno bolji nego prije. Impresioniralo me i 9000 navijača i  atmosfera koju su stvorili. Nekada je dolazilo na ovakve utakmice četiri ili pet tisuća ljudi, danas ih je bilo devet. Vidljiv je veliki napredak u svakom segmentu klupskog života. To nije lako ostvariti kako vam se možda čini. Za dobru organizaciju nije novac presudan. Mišković u suradnji s gradonačelnikom i ministrom Jovanovićem radi sjajan posao i to je ono što želimo. Važna nam je i socijalna komponenta, nema samo ona sportska, rekao je Volpi.

Predsjednik bijelih Damir Mišković nije bio nezadovoljan osvojenim bodom, iako nije skrivao žal za sva tri.

Najbolje danas što smo vidjeli bila je atmosfera. Bila je teška utakmica, težak teren, ali pokazali smo danas da smo čvrsta ekipa. Dinamo je bio više nego dobar. Moramo ići i gledati samo prema naprijed i svake godine biti sve bolji. Volio bih da smo pobijedili, ali bod je protiv Dinama dobar. Oni su u našoj ligi viša klas, jedna druga dimenzija. Mi se moramo truditi da im se što više i što prije približimo pa da ovakve utakmice pobjeđujemo. Dobar je bod, ali bolje bi bilo da smo pobijedili, rekao je Mišković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.