Hrvatski radio

Radio Rijeka

Za brdsku utrku "Inter cars Učka" ove nedjelje prijavljeno 115 vozača

14.07.2016.

16:49

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljubitelji oktanskoga sporta i ove godine dolaze na svoje na Učki: ovoga vikenda održava se treće izdanje utrke "Inter cars Učka" na kojoj će sudjelovati 115 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva. Natjecanje organizira AK "Opatija motorsport".

Brdska staza na obroncima Učke dugačka je tri tisuće metara i ima osam šikana. Vozači iz Hrvatske te Austrije, Italije i Slovenije prvo će u subotu popodne obaviti tehnički prijam u središtu Veprinca, u nedjelju u 8:30 počinju treninzi, a prva od tri bodovne vožnje starta u 11 sati, najavili su predsjednik AK Opatija motorsport Igor PužFernando Kirigin iz Grada Opatije, Branko Marohnić iz tvrtke Inter cars te vozač Tomas Hrvatin.

Broj natjecatelja govori o kvaliteti ove priče koja je rađena sa srcem, poručuju organizatori te pozivaju sve ljubitelje automobilizma da nedjelju provedu na Učki, napominjući da je ulaz besplatan. Zanimljivo je da će sat vremena utrke koja počinje u 14:30 izravno prenositi Kreator TV. U improviziranome studiju tik do starta bit će i brojni gosti.

Zbog utrke se zatvara promet starom cestom preko Učke (ŽC 5047) od Veprinca (Tumpići) do bivšega INA-inog odmarališta i to od 8 do 19 sati. Obilazak je kroz tunel Učka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.