Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zahuktava se prijelazni rok; Nekoliko mladih igrača s momčadi u Dubaiju

03.01.2016.

17:39

Autor: Korado Vujnović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radi se na pojačanjima, znamo na kojim smo mjestima deficitarni. Ali istovremeno, priključit ćemo momčadi na pripremama u Dubaiju i nekolicinu naših mladih igrača za koje držimo da imaju potencijala, rekao je Mance. Neslužbeno, Sharbini blizu odlaska.

Nije dugo trajao odmor za pomoćnika sportskog direktora Bijelih Ivana Mancea. Nekoliko dana u Dubaiju brzo je prošlo, službeni početak prijelaznog roka natjerao ga je na povratak na Kvarner.

U Hrvatskoj prijelazni rok počinje 18. ovoga mjeseca, a u većem dijelu Europe već sutra, a k tome treba obaviti sve pripreme za prvo okupljanje momčadi i definirati posljednje detalje oko putovanja u Dubai, kazivao je Mance te dodao i zanimljiv podatak: U kadar igrača koji će otputovati put Ujedinjenih Arapskih Emirata ući će i nekoliko igrača iz naše omladinske škole. Pratili smo njihove igre ove jeseni pa će dobiti prigodu nametnuti se treneru. Vjerujemo da među njima ima potencijala za prvu momčad, rekao je Mance.

Neslužbeno, riječ je o Luciću, Nakiću, Geraldu, Vizingeru, Reberniku i najvjerojatnije Bajiću. Svi bi se oni trebali naći na popisu putnika koji će 16. siječnja poletjeti put Dubaija. A tjedan pred nama mogao bi na Rujevicu donijeti i pokoje novo ime.

Razgovori i pregovori s igračima koji bi nam se mogli pridružiti su u tijeku. Nastojimo dovesti po jedno ili dva pojačanja za pozicije koje su nam potrebne. Prodali smo Moisesa, a Jugović je danas otputovao. Prođe li sve u skladu s očekivanjima, on će na posudbu s mogućnošću otkupa ugovora u južnokorejski Jeonnam Dragons. Pokušavamo riješiti i Radoševićev slučaj. Velika je njegova želja za ostankom u Rijeci, ali riječ je o kompliciranoj situaciji, rekao je Mance.

Kada je o odlascima riječ nije Mance ponudio puno informacija. Tek počinje prijelazni rok, vidjet ćemo, kratko je poručio.

Neslužbeno, Rujevicu bi mogao napustiti Anas Sharbini. Slijedeća bi mu destinacija trebala biti Kina. Predstavnici još uvijek nepoznatog tamošnjeg prvoligaša pratili su Anasa u nekoliko posljednjih utakmica. Usuglase li se klubovi oko visine odštete, posao bi uskoro mogao biti zgotovljen.

Nije Mance želio kometirati medijske napise o mogućem angažmanu središnjeg braniča Werdera, Matea Pavlovića, koji je posljednje dvije sezone proveo na posudbi u mađarskom Ferencvarošu. Možda i zato što bi, kako sada stvari stoje, uža obrana koju čine Lešković, Samardžić i Mitrović na okupu trebala ostati do ljeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.