Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zamećanke proslavile 60 godina postojanja ŽRK Zamet

12.06.2019.

11:56

Autor: Vladimir Jurić

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Ženski rukometni klub Zamet sinoć je u sportskoj dvorani na Zametu proslavio šezdesetu obljetnicu postojanja. U sklopu promocije predstavljena je monografija kluba koju je napisao novinar Novog Lista Igor Duvnjak.

Šezdeseta obljetnica ŽRK Zamet, koji je iznikao iz sportskog društva Partizan na Zametu 1958. godine, započela je utakmicom u mini rukometu djevojčica rođenih 2010. i 20111. godine. Uslijedio je susret između veteranske ekipe i prve ekipe ŽRK Zamet, da bi završetak proslave obljetnice kluba bili susreti između djevojčica godišta 2008./2009., te kadetkinja i mlađih kadetkinja.

Iako je tijekom netom završenog prvenstva prva ekipa ŽRK Zamet na pola sezone istupila iz prve lige, za budućnost ženskog rukometa na Zametu se ne treba bojati. U klubu djeluje veliki broj mladih igračica, a Zamet II se natječe u drugoj rukometnoj ligi zapad. Svečanosti je prisustvovao i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je članovima kluba čestitao šezdeset godina postojanja, zaželivši im sve najbolje u narednim danima.

Finale proslave bila je promocija monografije koja je izišla u sklopu biblioteke sportski velikani, te u izdanju Adriapublic iz Rijeke. Poslušajte izjavu Vladimira Vujnovića u ime izdavača:

Vladimir Vujnović o monografiji, pripremio Vladimir Jurić

Galerija
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.