Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zamet nastavlja u Ligi za ostanak, istupanja iz natjecanja neće biti

15.03.2019.

10:22

Autor: Ivan Ribarić

Fran Lučin, Vedran Babić i Boris Konjuh (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Fran Lučin, Vedran Babić i Boris Konjuh (Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Mi nismo rastrošni, svi igrači su s riječkog područja i njima pridajemo najviše važnosti. Nećemo istupiti iz lige, vodimo borbu kao i svi ostali, ali tradicija ovog kluba nalaže nam maksimalno zalaganje na svim poljima, ističe direktor kluba Vedran Babić.

Rukometaši Zameta na šestom su mjestu okončali prvi dio sezone Premijer lige, čime nisu uspjeli izboriti plasman u Ligu za prvaka. Zamećani će utakmicom protiv Rudara ove subote zaigrati u Ligi za ostanak i pokušati, kao i prošle godine, završiti na vodećem mjestu te lige. 

Uoči tog ogleda i nastavka sezone, u trofejnoj dvorani Centra Zamet novinarima su se obratili direktor kluba Vedran Babić, team menadžer Boris Konjuh i 18-godišnji riječki čuvar mreže Fran Lučin, koji je po postotku obrana treći golman lige u ovoj sezoni.

Potencijal ove ekipe je puno veći i ja sam uvjeren da smo momčad za Ligu za prvaka. Bilo je čudnih rezultata na kraju prvenstva, a platili smo i danak neiskustvu. Mi imamo čak devet igrača koji imaju 18 godina, što je najviše u ligi. Najmlađa smo momčad i potencijal je ogroman. Vjerujem da će, ukoliko ova ekipa ostane na okupu, iduća sezona biti daleko uspješnija i da ćemo na ovom mjestu u ovo vrijeme otvarati šampanjac, rekao je menadžer tima Boris Konjuh.

Nakon odustajanja Zamećanki, poteglo se i pitanje financija i uvjeta kod muških kolega.

Ova uprava je s današnjim danom itekako smanjila dug u odnosu na preuzete obaveze prije pet godina. Problem je iz mjeseca u mjesec održavati financije koje nisu male. Mi nismo rastrošni, svi igrači su s riječkog područja i njima pridajemo najviše važnosti. Nećemo istupiti iz lige, vodimo borbu kao i svi ostali, ali tradicija ovog kluba nalaže nam maksimalno zalaganje na svim poljima, kaže direktor kluba Vedran Babić.

Poslušajte što su sve rekli Babić, Konjuh i Fran Lučin:

Zamet nastavlja u Ligi za ostanak, istupanja iz natjecanja neće biti; pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.