Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Zeleni" protiv "Žutih" u borbi za Ligu prvaka

12.02.2022.

12:04

Autor: Vladimir Jurić

.

.

Foto: - / KK Škrljevo

Nakon ovotjednog časnog poraza od Cibone 87:81 u kojem su Zeleni sa Škrljeva u Draženovom domu parirali gotovo cijelu utakmicu Vukovima u nedjelju na Mavrince stiže Split. Klub je to velike tradicije i vodeća ekipa HT Premijer lige sa samo tri poraza.

Domaćin kroz ligu gura sa 11 igrača na spisku, ali praktički sa sedam koji igraju, no trener Damir Rajković se ne žali. Na Teylora Adwaya koji je zbog obiteljskih razloga i dalje u SAD-u, navijači su već zaboravili, a na žalost i dalje Adria Oil Škrljevo ne može računati na Nika Slavicu, koji je na podužoj terapiji i pitanje je kada će se Šibenčanin vratiti na teren.


I bez dva bitna igrača Zeleni su pokazali zube Ciboni. Raduje da oba "splitska diteta" u redovima Škrljeva, Ivan Vrgoč i Mario Rajčić, igraju odlično i zalog su da se Splita ne treba plašiti.

Nema većeg motiva nego igrati protiv Splita iz kojeg sam prije sezonu i pol stigao na Škrljevo. To je jedna dobro posložena ekipa, koja igra ABA ligu i koja odlično stoji u HT Premijer ligi. Mislim da se bez obzira na kratku rotaciju možemo nositi sa Žutima. Treba igrati čvrsto i mislim da možemo doći do uspjeha.

Ivan Vrgoč

Koliko je utakmica s Adria Oil Škrljevom važna Žutima, govori podatak da u Rijeku dolaze dan ranije, a zatražili su i termin za trening u subotu na večer. Ljubiteljimka Zelenih još uvijek je u sjećanju prošlosezonska pobjeda nad Splitom na Mavrincima, kada su njihovi ljubimci uspjeli savladati Žute unatoč jakom sastavu ekipe sa Gripa.


Ulaz na utakmicu je dozvoljen uz predočenje Covid putovnice ili negativnog testa na Covid - 19 bolest te obavezno nošenje zaštitne maske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.