Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zeleni rezultatom 91:67 pobijedili Sonik Puntamiku

29.01.2022.

09:54

Autor: Vladimir Jurić

S odigrane utakmice Adria Oil Škrljevo Sonik Puntamiku

S odigrane utakmice Adria Oil Škrljevo Sonik Puntamiku

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

Dvoboj Zelenih u legendarnim zadarskim Jazinama pripao je Adria Oil Škrljevu koje je rezultatom 91:67 pobijedilo Sonik Puntamiku. Tako su dečki sa Škrljeva nakon četiri uzastopna poraza od Zelenih sa Puntamike u prvenstvu došli do važne pobjede, devete u prvenstvu, čime su došli na samo korak do plasmana u HT Premijer Ligu za prvaka.

Tricašku prvu četvrtinu dobili su gosti sa Škrljeva nakon što su pogodili sedam trica iz devet pokušaja. Domaćin je tricom Petra Marića otvorio utakmicu, te je imao još jedno vodstvo 5:3 u drugoj minuti, a onda Zeleni sa Kvarnera preuzimaju vodstvo. Toni Jelenković, Mario Rajčić i Ivan Vrgoč svaki sa po dvije trice, te kapetan Josip Barnjak sa jednom, donijeli su prednost Adria Oil Škrljeva na malom odmoru od deset razlike 29:19, nakon što su početkom desete minute imali i plus jedanaest 28:17. S druge strane Petar Marić je zabio tri trice.


Sonik Puntamika se ne miri sa vodstvom gostiju, pa početkom druge četvrtine smanjuje prednost gostiju da bi u 15' došli na minus tri 30:33. Petru Mariću pridružio se Gabriel Marić sa šest postignutih koševa, a Ivan Vučić sa sedam. Ipak, gosti se vračaju u veće vodstvo, da bi na isteku dvadesete minute imali plus sedam 41:34. Rajčić je u prvom poluvremenu postigao deset koševa, dok se kod Zelenih iz Puntamike P. Marić zaustavio na 11.


Nastavak utakmice u znaku je gostiju iz grada Bakra koji nakon što se domaćin približio na minus četiri 39:43 u 22', prebacili u petu brzinu, pa na isteku tridesete minute imaju plus 18 pri rezultatu 63:45.


Posljednjih deset minuta Adria Oil Škrljevo je izbombardiralo domaćina tricama, na kraju pogodivši 14 od 25 što daje postotak od velikih 56 posto. U 35' na semaforu je stajalo visokih plus 31 za Škrljevo pri rezultatu 74:53. Mario Rajčić predvodio je Škrljevo sa 20 postignutih koševa, Toni Jelenković i Ivan Vrgoč postigli su po 18, a Stefan Šajin 14.


Adria Oil Škrljevo se sada okreće suboti i utakmici protiv Zaboka na Mavrincima u kojoj mogu potvrditi nastup u Ligi za prvaka.


Poslušajte izjave Ivana Vrgoča i Marija Rajčića:Ivan Vrgoć

Mario Rajčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.