Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zimski košarkaški kamp za najmlađe najava još uzbudljivijeg proljeća i ljeta?

07.01.2022.

15:40

Autor: Nenad Lučić

Vesela ekipa na četverodnevnom kampu u Delnicama

Vesela ekipa na četverodnevnom kampu u Delnicama

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Hrvatska, riječka te košarka u Gorskom kotaru s nostalgijom pamte rezultatski uspješne godine, a u Delnicama se mnogi nostalgično prisjećaju vremena kada je najveći goranski grad bio jedno od središta bazičnih priprema poznatih sportaša i sportskih ekipa. Jedan od pokušaja da Delnice postupno počnu vraćati nekadašnji status bio je i, ovih dana organiziran, košarkaški kamp. 

Mnogi u Delnicama pamte vremena kada su na parketu gradske sportske dvorane bazične pripreme odrađivale košarkaške legende poput Dražena Petrovića, Dina Rađe i Tonija Kukoča


Svjesni činjenice da igrači takvog formata mogu stasati samo u sredinama gdje se košarka voli od malih nogu, čelnici riječkog Kvarnera 2010 i voditelj Škole košarke Gorski kotar Davorin Klobučar proteklih su dana Delnice odabrali kao mjesto održavanja četverodnevnog košarkaškog kampa za tridesetero djece u dobi od 11 do 14 godina. 


Sportski motiv je jasan: povezivanjem Rijeke i Gorskog kotara stvoriti široku bazu za razvoj budućih igrača u seniorskom uzrastu, no ništa manje zanimljiv nije ni turistički dio priče. Delnice iznova mogu postati jedan od traženijih hrvatskih centara za bazične pripreme sportaša, uvjeren je Klobučar, a pokriće za svoj optimizam nalazi u činjenici da je u proteklih dvadesetak dana najveći goranski grad bio i mjesto održavanja sportskih kampova za mlade kuglače, rukometaše, odbojkaše, klizače i hokejaše. 


Sve to je motiv za razmišljanje da se već ove godine organizira i sedmodnevni ljetni kamp za mlade košarkaše, koji ne bi bio namijenjen samo djeci iz Primorsko-goranske županije, već i iz ostalih dijelova Hrvatske, pa i susjedne Slovenije. Za takve projekte Delnice pružaju odlične uvjete ljeti i zimi, kaže predsjednik KK Kvarner 2010 iz Rijeke Dražen Padovan, prepoznajući u tome jedno od rješenja za žarišni problem riječke ali i hrvatske košarke. Naime, broj mladih košarkaša, koji bi trebali biti baza budućeg razvoja, trenutačno stagnira. 


Proces koji bi trebao okrenuti taj trend traje godinama, a trenažni kampovi važna su karika u tom lancu, zaključuje čelnik Kvarnera. Poslušajte priču iz Delnica:    

Zimski košarkaški kamp u Delnicama kao najava još boljeg proljeća i ljeta?

Jer i košarka se voli od malih nogu

Jer i košarka se voli od malih nogu

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.