Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zoran Roje dobitnik nagrade "Franjo Bučar"

22.10.2019.

14:49

Autor: Josip Krmpotić

Zoran Roje (Foto: VK Primorje)

Zoran Roje (Foto: VK Primorje)

Foto: - / -

Proslavljeni igrač i trener "Primorja" i hrvatske reprezentacije Zoran Roje dobitnik je državne nagrade za sport "Franjo Bučar", najvećega priznanja koje se dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Hrvatskoj.

Zoran Roje karijeru počinje u "Primorju", potom odlazi pet godina u Italiju u ekipiu "Canottierija" iz Napulja i još tri u "Casertu" i "Voloturnu".

Iz bogate riznice trofeja izdvojimo dvije olimpijske medalje - zlato u Los Angelesu 1984. i srebro iz Moskve 1980. godine. Broncu osvaja na svjetskom prvenstvu 1978. godine i srebro s europskog prvenstva godinu prije. Kao vaterpolist Primorja je 1979. godine osvojio kup bivše države, a kao trener titulu pobjednika Kupa Hrvatske 1995. godine. Na čelu hrvatske reprezentacije uzima srebro 2003. godine u Kranju.

Ovaj rođeni Splićanin, s 12 godina, od svoga petog razreda osnovne škole, dolazi u Rijeku i piše našu vaterpolsku povijest. Poslušajte razgovor s dobitnikom "Franje Bučara":

Zoran Roje i "Franjo Bučar", pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.