Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zov reprezentacije: Močinić protiv Rusije, Bezjak sa Slovenijom na Ukrajinu

09.11.2015.

13:57

Autor: Ivan Dorian Molnar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jako mi je drago da sam pozvan u reprezentaciju, moram ga opravdati. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama u Rijeci jer jedino tako mogu ponovo izboriti poziv. I ja i moji suigrači, rekao je Ivan Močinić.

Dobri nastupi igrača Rijeke nisu prošli nezamijećeno kod izbornika reprezentacija. Iz vodeće momčadi Prve HNL još dva člana Bijelih pozvana su u izabranu vrstu. Ivan Močinić dobio je poziv Ante Čačića za prijateljski ogled s Rusijom 17. studenog, dok jučerašnji strijelac protiv Splita, slovenski napadač Roman Bezjak ulazi u kadar slovenske reprezentacije za EURO-kvalifikacijske oglede s Ukrajinom, 14. i 17. studenog.

Jako mi je drago da sam pozvan u reprezentaciju, moram ga opravdati. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama u Rijeci jer jedino tako mogu ponovo izboriti poziv. I ja i suigrači, rekao je Ivan Močinić kojemu je ovo prvi poziv u reprezentaciju nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu prošle godine

To je još jedan razlog za zadovoljstvo. Prošlo je već neko vrijeme i drago mi je da sam nakon Brazila opet u izabranoj vrsti, ustvrdio je Močinić.

Broj Rijekinih reprezentativaca u ovom se trenutku popeo na 11. Ivan Vargić, Marko Lešković i Ivan Močinić dio su seniorske reprezentacije Hrvatske, dok će Josip Radošević nastupiti za U-21 reprezentaciju koju očekuju kvalifikacijske utakmice za EURO protiv San Marina i Španjolske. Ivan Lucić pozvan je u izabranu vrstu do 19 godina za pripremne oglede protiv Belgije (10. i 12. studenog).

Roman Bezjak i Miral Samardžić branit će boje Slovenije u dodatnim kvalifikacijama za EURO, Odise Roshi i Bekim Balaj standardni su u kadru Albanije, dok će Stefan Ristovski i Leonard Zuta igrati za Makedoniju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.